geluk

Kleine geluksmomenten #11

Zomer! Reden één om vrolijk te worden. En als je de zomer in je bol hebt, is de wereld opeens een stuk mooier. Veel geluksmomenten dus!

Deze post zou ik eigenlijk vrijdag plaatsen, maar dat stond zo in schril contrast met alle berichtgeving rondom de crash in de Oekraïne. Nog steeds gaat me dat enorm aan het hart, maar het heeft me ook doen beseffen dat het leven kort kan zijn, en dat je juist al die mooie momenten moet koesteren. Zolang het kan… Laten we de mooie kanten van het leven blijven zien.

Cadeautjes geven, het liefst zomaar en onverwacht geluksmomenten Een bruid die tijdens de fotoshoot zegt: “Kunnen we niet de hele dag met zijn drieën blijven? Ik vind het wel gezellig zo.” geluksmomenten Het weerzien met een bruidspaar van vorig jaar geluksmomenten Lange zomeravonden in de tuin geluksmomenten I (hartje) Netflix geluksmomenten

Zelfs van het indienen van mijn belastingaangifte over het tweede kwartaal word ik vrolijk, is dat klusje ook weer achter de rug geluksmomenten Een bos bloemen die hier vorige week werd bezorgd als bedankje voor een fotoshoot geluksmomenten Jeuh, collega Kris gaat schrijven voor Like & Love (it!) geluksmomenten   Lees verder…

zuidafrika-475

Haal meer uit jouw vakantiefoto’s

Mijn twee grootste passies: reizen & fotografie. En wat zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden voor mij. Een vakantie is niet compleet zonder mooie vakantiefoto’s achteraf. Herkenbaar? Speciaal voor jou op deze Travel Sunday tips om nog meer uit je vakantiefoto’s te halen.

Hoe maak ik de mooiste vakantiefoto’s?

Na het publiceren (hier en op Facebook) kreeg ik veel reacties op mijn Kreta-foto’s. Hoe doe ik dat, met welke lens, heb ik tips. Het is onmogelijk om iemand in een korte tijd uit te leggen hoe ik tot mijn reisfoto’s komt. Het heeft me heel wat jaren oefenen (en investeren in materiaal, maar echt, het is niet alleen de camera) gekost om op dit punt te komen. Uitleggen, technisch gesproken, is daarnaast niet mijn beste kant. Ik ben een selfmade photographer, ik heb geen Fotovakschool gedaan. Mijn technische kennis gaat dus wat minder diep. Dus ik houd de tips basic.   Lees verder…

MH17

Vakantie, de mooiste tijd van je leven?

Vakantie hoort de mooiste tijd van je leven te zijn. De passagiers van de MH17 dachten een mooie reis tegemoet te gaan…

Aanvankelijk stond er voor vandaag een blogpost met geluksmomenten gepland. Maar wat voelt dat fout, ik kan dat nu niet plaatsen. Terwijl er meer dan 170 Nederlanders om zijn gekomen. Terwijl er heel veel nabestaanden zijn die door een hel gaan. Terwijl de halve wereld zich bezig houdt met de vraag hoe doelbewust dit was, of dat het een rampzalige vergissing/fout was.

Gisteren waren we op weg naar strandbrasserie de Jutter. Ik was wat eerder van het werk weggegaan om nog wat zon te pakken. Om ons eigen vakantiegevoel te creëren. En dan hoor je dat een vlucht vanaf Amsterdam naar Maleisië is gecrasht, vermoedelijk neergeschoten. Geen Nederlandse maatschappij, maar werkzaam binnen de reismedia weet ik al geen ander hoeveel mensen met Malaysia Airlines vliegen.   Lees verder…

niets-doen

Niets doen

“Hoe kun je nu niets doen?”, vroeg ik Ferry laatst toen hij een dag vrij was geweest. “Nou gewoon, op de bank liggen en muziek luisteren.” Niets doen: ik denk dat ik er niet voor gemaakt ben en daar heb ik mij inmiddels bij neer gelegd.

Met een fulltime baan, een parttime bedrijf en een dosis websites zul je mij niet snel zien vervelen als ik thuis ben. Mijn to do list is altijd mijlenlang. Want ik moet nog meer teksten schrijven voor Vakantie.nl, of dat ene boek recenseren voor Like & Love (it!). En wat dacht je van die laatste bruiloft bloggen. Oh shit, de BTW-aangifte van het tweede kwartaal moet ook nog gedaan worden. Het lijkt – of is – haast onmogelijk dat ik een weekend niets doe.

En ik word er soms ook wel moe van, dat ik mezelf opleg dat ik niets mag doen op een vrije dag. Dat is namelijk keer op keer de ultieme uitdaging met mezelf aangaan. Ik ben me dan de hele dag aan het beheersen om niet mijn laptop open te doen. Omdat ik van mezelf niets mag doen. Ontspannen tijdens een vrije dag is het op die manier niet echt.   Lees verder…

Florida-021

25x travel facts

Ik ben geen tag-liefhebber. Maar moet stiekem toegeven dat ik sommige travel facts in blogwereld momenteel wel erg leuk en inspiratievol vindt. Daarom ook van mij 25 travelfacts.

25 travel facts: tja, dat wordt een lange blogpost. Om het je wat simpeler te maken, heb ik de onderwerpen even bold gemaakt zodat je snel kan scannen en kunt lezen wat jij echt wilt weten. Mocht je hierna nog vragen hebben over (of voor) het reismeisje in mij, laat dan gerust een reactie achter.

 

1. Een website over reizen in je beheer hebben, er over schrijven en dan vliegangst hebben. Niet altijd een handige combinatie, maar ik bijt wel door. En waar ik vroeger drie nachten van tevoren wakker lag, krijg ik nu pas klamme handjes bij de gate. Best een vooruitgang toch?

2. Mijn meest gênante reismoment? Toen ik ging wild plassen in Zweden en er opeens een groep horzels rond me vloog. Zie je me rennen met mijn broek op mijn enkels naar de auto? (die Ferry hermetisch had gesloten, hij vond ze denk ik heel eng)

3. Wereldsteden waar ik nog nooit ben geweest? Londen & Berlijn. Shame on me!   Lees verder…