boaz

“Dat doet hij thuis nooit”

Verschrikt luister ik naar mijn eigen woorden. Zei ik nu echt tegen de trimster “Dat doet hij thuis nooit”? Een zin die ik bij moeders altijd verafschuwde en bovenal niet geloofde.

Boaz is een engel, zonder twijfel. Het is een onwijs makkelijke hond, is met iedereen bevriend, altijd even enthousiast. Het eerste jaar zou zwaar vallen, maar op de maanden januari, februari en maart na viel het eigenlijk best mee. Al klop ik even af dat hij nu, alweer negen maanden, opeens in een mega-puberteit komt. Van die puberteit is nog weinig te merken, behalve dat hij op de stoep niet meer zo snel gaat zitten. Maar als dat alles is…?

In huis is hij super-lief, we trainen steeds meer op zijn geduld (blijf!) en dat gaat prima. Verder heb je geen kind aan hem. Soms zie ik hem een paar uur niet, dan ligt hij onder de trap. En als het te warm is in de wc. Zijn bench zit hij alleen nog in als we lang weg zijn. Voor de rest is hij in de gang, ook tijdens de nachten. Sloopdrang hebben we nog niet kunnen constateren. Prima opgevoede hond dus!

  Lees verder…

Online reisdagboek

Van online naar offline: jouw online reisdagboek op de mat

Onlangs testte ik voor Like & Love (it!) een nieuwe service: Travel Diaries. Zo leuk dat ik het hier graag nog eens extra uitlicht op Travel Sunday.

Nam jij vroeger ook altijd een notitieboekje mee op vakantie om je verhalen van je af te schrijven en herinneringen voor altijd te bewaren? Het kan nu eenvoudiger met Travel Diaries, het leukste online reisdagboek, dat je ook nog eens kunt laten afdrukken.

Laten we wel wezen: in een mobiele tijd als deze worden notitieboekjes een beetje overbodig. Je kunt alles opslaan in je telefoon of op je tablet: van verhalen tot foto’s. Met GPS-locatie, zodat je niet eens hoeft op te schrijven waar je je bevond. De online app Travel Diaries speelt hier handig op in met hun service.

Zelf blog ik graag tijdens vakanties, maar die blogs kun je dus met copy paste eenvoudig overzetten in Travel Diaries, waardoor je er ook nog eens amper werk aan hebt!   Lees verder…

mh17

Tranen over mijn wangen

Eerder terug dan gedacht, later dan gehoopt. Anders dan gepland, zeggen wij: ‘Welkom thuis’

Ik lees de tweet van Anne Solveig en de eerste traan druppelt over mijn wang. De tranen die allang achter mijn ogen branden. Als ik al verdrietig word als ik denk aan het verdriet van de nabestaanden, hoe is het dan wel niet in het echt. Want wat gaan zij voor een tijd tegemoet…?

Als een klap krijg je het nieuws dat je geliefde is neergestort. Je krijgt nog een klap als je hoort dat het geen ongeluk was. Klap 3: komt het lichaam wel naar Nederland en wanneer? Op het moment dat de eerste kist uit het vliegtuig wordt gedragen, hoor je luid gesnik. Weer een klap. Maar je bent er nog niet. Nog maanden kan het duren voor bekend is welk lichaam van wie is, en dan moet je voor de bevestiging nog identificeren waar mogelijk. Pas dan volgt een echt afscheid van je nabestaanden. Hoe vaak dit door mijn hoofd is gegaan. Hoe vaak ik met kippenvel op mijn armen zat. Niemand, maar dan ook niemand verdient deze hel. Nee, zelfs niet de mensen die dit vliegtuig hebben neergehaald, aldus een getroffen Australische familie zo treffend.   Lees verder…

geluk

Kleine geluksmomenten #11

Zomer! Reden één om vrolijk te worden. En als je de zomer in je bol hebt, is de wereld opeens een stuk mooier. Veel geluksmomenten dus!

Deze post zou ik eigenlijk vrijdag plaatsen, maar dat stond zo in schril contrast met alle berichtgeving rondom de crash in de Oekraïne. Nog steeds gaat me dat enorm aan het hart, maar het heeft me ook doen beseffen dat het leven kort kan zijn, en dat je juist al die mooie momenten moet koesteren. Zolang het kan… Laten we de mooie kanten van het leven blijven zien.

Cadeautjes geven, het liefst zomaar en onverwacht geluksmomenten Een bruid die tijdens de fotoshoot zegt: “Kunnen we niet de hele dag met zijn drieën blijven? Ik vind het wel gezellig zo.” geluksmomenten Het weerzien met een bruidspaar van vorig jaar geluksmomenten Lange zomeravonden in de tuin geluksmomenten I (hartje) Netflix geluksmomenten

Zelfs van het indienen van mijn belastingaangifte over het tweede kwartaal word ik vrolijk, is dat klusje ook weer achter de rug geluksmomenten Een bos bloemen die hier vorige week werd bezorgd als bedankje voor een fotoshoot geluksmomenten Jeuh, collega Kris gaat schrijven voor Like & Love (it!) geluksmomenten   Lees verder…

zuidafrika-475

Haal meer uit jouw vakantiefoto’s

Mijn twee grootste passies: reizen & fotografie. En wat zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden voor mij. Een vakantie is niet compleet zonder mooie vakantiefoto’s achteraf. Herkenbaar? Speciaal voor jou op deze Travel Sunday tips om nog meer uit je vakantiefoto’s te halen.

Hoe maak ik de mooiste vakantiefoto’s?

Na het publiceren (hier en op Facebook) kreeg ik veel reacties op mijn Kreta-foto’s. Hoe doe ik dat, met welke lens, heb ik tips. Het is onmogelijk om iemand in een korte tijd uit te leggen hoe ik tot mijn reisfoto’s komt. Het heeft me heel wat jaren oefenen (en investeren in materiaal, maar echt, het is niet alleen de camera) gekost om op dit punt te komen. Uitleggen, technisch gesproken, is daarnaast niet mijn beste kant. Ik ben een selfmade photographer, ik heb geen Fotovakschool gedaan. Mijn technische kennis gaat dus wat minder diep. Dus ik houd de tips basic.   Lees verder…