Tapastime!

In het kader van smaakverbreding had ik afgelopen dinsdag al een tafeltje gereserveerd bij La Mancha, een tapasbar op de Grote Markt. En vandaag was het zover; Laura ging weer proeven! En Ferry? Die had eigenlijk ook nog nooit tapas gegeten, dus ook voor hem weer een nieuwe ervaring.

Er was ons verteld dat het binnen eenvoudig zou zijn, maar ik vond het meevallen. Warm en simpel, maar wel echt gezellig. Meteen op ons gemak. Een kaart met 100 grote en kleine gerechtjes, waar je lukraak uit kon kiezen. Leuk, leuk, leuk! We besloten het in delen te doen, zodat niet meteen het hele tafeltje vol zou staan.

Gegrilde gamba’s met knoflook, Spaans brood met knoflookolie, aardappelblokjes met bravasaus en lamskotelletjes. Zalig brood met een heerlijke korst. De knoflookolie was niet scherp, maar lekker zacht. Zelfs voor mij goed te doen! Die zouden we in deel 2 zeker weer bestellen. Gamba’s? Niet echt mijn ding, maar toch… een paar weken geleden zei ik nog tegen een vriendin dat ik die dingen echt niet ging eten. En wat deed ik nu? Juist proeven! Wel nadat Ferry hem gepeld had. Hij was voor mij iets te sterk van smaak. De lamskotelletjes, kan natuurlijk niet mis zijn. Wel iets te ver doorgebakken, maar misschien is dat op zijn Spaans? De aardappelblokjes waren lekker knapperig. Ook de saus – al was het geen Calvé Mayonaise – geproefd, maar die was scherp. Volgens mij zaten er ook rode pepertjes doorheen.

Tweede ronde. Weer het brood, maar ook gehaktballetjes in satésaus, een vleespasteitje met ossenhaas en kipvleugeltjes in knoflook. De gehaktballetjes met satésaus; het enige dat ik niet heb geprobeerd. Saté is niet mijn ding, al heb ik dat meerdere keren geprobeerd in het verleden. De kipvleugeltjes waren zalig. Het vleespasteitje vonden we beiden wat minder, er zat een specifieke kruid in, die we beiden niet konden plaatsen, en dat was niet ons ding. Brood was weer zo op.

En het leukste? Het leukste vond ik het van elkaars bord eten en de gezelligheid van de kleine hapjes. Dat is toch een andere ervaring dan gewoon een hoofdgerecht. Een ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is. En dan zal ik weer andere dingen gaan proberen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *