Het lepeltjesrestaurant

Na een vermoeiende dag wilde we lekker uit eten. Lekker eten, maar niet ver. In de buurt van de Arc de Triomphe. Niet te duur, maar wel lekker Frans, met een goed stuk vlees. En wie kan ons beter adviseren dan de receptie van het hotel?

De vriendelijke jongen achter de balie raadde ons Chez Clément aan. Ze hebben meerdere vestigingen in de stad, waaronder twee bij de Arc. Eentje aan de Champs-Elysées en eentje in een van de andere straten (Avenue de Wagram). De laatste had volgens de receptionist een betere service en het was er rustiger. En als we het kaartje van het hotel af ouden geven, zouden we misschien nog korting of wat extra’s krijgen. Oké, die zou het dus worden! Op naar de metro…

Frans was het zeker, beetje ouderwets ook. Maar oh zo leuk, zeker als je op de details gaat letten. Overal waren bijvoorbeeld lepels in het interieur verwerkt. De lampen waren versierd met lepels, de kapstokken waren van lepels. Geweldig! En het eten was ook heerlijk Frans, zo stond er Canard d’Orange op de kaart en traditionele uiensoep.

Ferry koos de uiensoep als voorgerecht. Ik hield het bij het zalige brood. Daarna gingen we samen aan de gegrilde kip in eigen jus. Geserveerd in een grote schaal, en natuurlijk veel te veel. Dus we lieten een beetje liggen, zodat we nog ruimte over hielden voor het dessert. Ferry had namelijk al gezien dat er crème brulée op de kaart stond en ik wilde wel heel graag dat witte chocolade-ijs uitproberen. Machtig, maar oh zo lekker!

€ 63,- armer, maar buikje rond gegeten, stonden we drie uur later weer op straat. Geen korting, maar wel twee gratis drankjes en gratis cake. Een goede keuze van onze receptionist! Morgen maar weer aan hem vragen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *