Paleis op de derde verdieping

Na een lange dag komen we terug in het hotel, La Sofitel Defense, een hotel even buiten het centrum. De kamer is klaar en ook onze koffers staan er al. We zijn benieuwd, we hebben een ****-hotel. Hoe zal onze kamer zijn?

WOW, denken we als we binnenkomen in kamer 314. Strak & ruim. En een kingsize bed, met vooral heel veel kussens. Dat ziet er aantrekkelijk uit. Maar eerst wil ik in bad, want de receptionist heeft ons vanmorgen verteld dat we een kamer met bad hebben. Een teleurstelling dus als ik de badkamer in loop. Wel een strakke designdouche, maar geen bad. En we hadden ons er zo op verheugd. Ik besluit de receptie te bellen, maar kom niet verder dan de volgende antwoorden “Alle kamers met bad zijn vol”, “U bent gratis geupgrade naar een superior room.” Oké, dat laatste is fijn, dus we besluiten ons er bij neer te leggen.

Even later vindt Ferry de prijzen van de diverse kamers. De kamer die we hebben blijkt € 500,- voor een nacht te kosten. Wat? Een lachertje voor ons dus. Wij hebben voor twee nachten incl. ontbijt € 330,- voor twee personen betaald. Deze kamer voor twee nachten + twee keer ontbijt zou € 1.100,- gekost hebben. Oké, we zullen niet meer klagen over het bad!

Maar goed, als de kamer zo duur is, hoe is dan de rest? Schrik! We besluiten dit weekend geen drankje aan de bar te drinken. Ik ben echt niet gierig, maar € 7,- voor een sinas en € 11,- voor een biertje is me te gortig. Over de minibar nog niet gesproken.

We besluiten na deze lange eerste dag even op het enorme bed te gaan liggen. Benen rust geven en stiekem ook onze ogen. Als we weer wakker worden, nemen we een warme douche. Wat kan het leven toch genieten zijn! En dit hotel draagt daar zeker aan bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *