Paris, jour 1

Na onze koffers bij de receptie te hebben ‘gedumpt’ (de kamer is nog niet schoon), begint onze eerste dag in Parijs. We pakken de metro naar de Arc de Thriomphe, om vervolgens oostwaarts aan te houden…

En nog steeds had Ferry niets gegeten, dus werd het tijd om eerst een restaurant te zoeken. We besluiten de Arc even links (of eigenlijk rechts) te laten liggen en de Champs-Elysées af te lopen. Genoeg restaurants hier, maar of reteduur of enorm vol. We slaan linksaf een straatje in en vinden een grill-restaurant. Hier schuilen we voor de regen (een grauwe eerste dag), vullen we onze maag en warmen we op. We genieten van onze plek aan het raam en bekijken de inwoners van Parijs

€ 40,- armer staan we even later buiten. Een dure lunch, maar nodig was het wel. We lopen verder de Champs-Elysées af, richting het Louvre. Hoewel in Nederland nu massaal Sinterklaas wordt gevierd, is het hier een en al Kerst. Het doet een beetje aan als Wenen, maar dan mooier. Ik geniet van de mooie gebouwen, van het verkeer, van de ontspannen mensen en neem alles in me op..

Voor we het weten staan we voor het Louvre, door Ferry al geinend iCentre genoemd, vanwege de grote glazen piramide. Wat hem deed denken aan de glazen iCentre in New York. Maar feitelijk is het natuurlijk de ingang van dit geweldige museum. Maar hoe geweldig ook, Ferry is geen museumfanaat en we zijn er maar drie dagen. Ik snuif liever de sfeer van de stad op. Dus we slaan af naar de Seine en bewonderen alle mooie bruggen.

Einde dag nadert, we zijn moe en besluiten nog eventjes door te lopen. Ile de la Cite is de eindbestemming. Even de Notre-Dame bewonderen. Een immens gebouw, zeker met de donderwolken op de achtergrond.

Maar wat eerst miezerregen was, wordt nu echte regen. We besluiten terug te gaan naar het hotel. Even bijkomen, onze voeten rust geven in bad en dan lekker uit eten. Maar ik weet nu al; ik hou van Parijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *