€ 9,- voor Napoleon

Oorspronkelijk was het een hotel voor gewonde militairen, nu is het een van dé bezienswaardigheden van Parijs. Les Invalides, zo indrukwekkend omdat dit de laatste rustplaats is van Napoleon Bonaparte.

En dat wilden we zien. Dus kochten we een kaartje á € 9,-, waarmee we alles konden bekijken. Niet alleen de crypte waar Napoleon ligt (of ooit lag, er is vast niets meer van over), maar ook het legermuseum. Maar eerlijk is eerlijk, we zijn gaan museumfanaten en het leger heb ik weinig mee. Het ging dus alleen om Napoleon.

En ik had nog een wens: met statief de koepel fotograferen. Helaas werd die wens meteen de grond ingeboord door een bewaker die mij vertelde dat statieven verboden waren. Wat? Mogen we geen mooie foto’s maken? Dan maar zonder statief en met een hoge ISO. Uiteindelijk ben ik niet ontevreden.

En het graf van Napoleon dan? Niet erg indrukwekkend. Misschien hadden we de audiogids moeten huren en meer informatie in ons op moeten nemen. Nu was het slechts een kist in een open ruimte. Stelletje cultuurbarbaren die we zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *