Hordes mensen bij de Sacré Coeur

Na zaterdagavond bij metrostation Port Maillot in de buurt te hebben gegeten en daarna doodmoe in slaap te zijn gevallen, konden we zondag met moeite uit dat zalige bed komen. Pas om 11.15 uur gingen we dan ook op pad, naar Montmarte en de Sacré Coeur.

Als drommen kwamen we uit de metro. Allemaal dat ene straatje naar boven, richting de prachtige basiliek. De basiliek die overigens verborgen ging in een flinke laag mist. Maar goed dat we de Eiffeltoren gisteren hadden bezocht… Maar mooi was hij wel, al zagen we de top niet!

Wel vervelend waren de mannetjes die voor de basiliek stonden. Ze probeerden je een touwtje aan te smeren. Denk dat je dan moest betalen als ze eenmaal om je pols zitten. En het zou me niets verbazen als ze tegelijkertijd je zakken rolden. Hard doorlopen dus! Ook al blijven ze zeggen dat je zo mooi bent. Ga weg engerds!

Voor de luie mensen was er een lift omhoog. Wij besloten dat we na de lange nacht in dat zalige bed best even onze benen konden gebruiken. Kom maar op met die trappen! Halverwege de klim hebben we wel een stop gehouden. Daar stond namelijk een fantastische straatartiest. Wit geschminkt, witte kleding, fantastische uitdrukking op zijn gezicht. En een schouwspel als je een muntje in zijn bakje deed. Dat deed ik dus ook! Om vervolgens een nep-handzoen te krijgen.

Maar we waren sneller boven dan verwacht. We zijn niet de basiliek in geweest. Te druk! We besloten lekker Montmartre door te lopen. Parijs opsnuiven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *