Slenteren in Montmartre

Ooit woonde hier schilders en kunstenaars, Picasso en Apollinaire bijvoorbeeld. Inmiddels is het meer een toeristenwijk, maar de kunstenaars zijn er nog steeds te vinden. Welkom in Montmartre!

In de drukke straatjes, net achter de Sacré Coeur, word je om de vijf meter aangesproken door een tekenaar. Ze willen je snel en mooi vastleggen in Montmartre. Vast tegen een geweldig hoge prijs, dus wij zijn doorgelopen. Keer op keer, op keer… Terwijl we langs tientallen crêpe-kraampjes kwamen en langs hét plein waar alle kunstenaars samen komen, Eerlijk is eerlijk, er zitten mooie schilderijen bij. Kijk alleen niet naar de prijzen, dan schrik je!

Na een half uur tussen de massa als braven schapen de kudde te hebben gevolgd zijn we lukraak een straatje in gedoken. En dan kom je in de leuke straatjes! Met schattige balkonnetjes, ouderwetse auto’s, sierlijke lantaarns. Lees: goed voer voor madame de fotografe. Hier word ik nu vrolijk van!

Maar na al die straatjes kriskras ingedoken te zijn, was ik de weg kwijt. Waar zaten we in godsnaam? En al die kleine straatjes staan niet op de plattegrond helaas. Gelukkig blijkt Ferry een Tomtom, met een geweldig orientatiëvermogen. Waarvoor dank!

We eindigden tegenover de Moulin Rouge, waar we een drankje dronken (€ 7,- voor een water, slik!) en toen was het al weer tijd om de koffers te halen en naar het vliegveld te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *