Hoe breng je je ouders in tranen?

Heel simpel: maak een filmpje van je foto’s van 1981 tot en met nu, zet er een emotioneel liedje onder en geef ze dit cadeau op tweede kerstdag. Mijn vader is nog redelijk nuchter, maar ook hij was geëmotioneerd. En mijn moeder deed heel veel moeite haar tranen binnen te houden…

Enkele weken geleden kreeg ik van mijn moeder een videoclip doorgestuurd via Hyves, De Clip ‘Dochters’ van Marco Borsato. Om de een of andere reden greep dit nummer mij meteen aan. Voor mijn ouders was ik door de jaren heen immers ook veranderd van een klein meisje in een heuse vrouw. Toen ik de weken daarna dat nummer steeds op de radio hoorde, zette ik hem tot Ferry’s ergernis steeds harder. Uiteindelijk besloot ik er wat mee te doen, een fotofilmpje.

Mijn geluk is dat mijn vader vrij digitaal is. Hij heeft al mijn jeugdfoto’s tot mijn veertiende ingescand, en een selectie daarvan heb ik op mijn computer staan. Dus die kon ik mooi gebruiken. Tel daar bij op al mijn eigen foto’s en je komt tot een mooi filmpje…

Dat vonden mijn ouders ook. Vanaf foto één had mijn moeder zichtbaar moeite met haar tranen binnenhouden en de oh’s en ah’s waren niet te tellen. Opa en oma (reeds overleden) kwamen voorbij en ook familieleden met wie we al jaren geen contact meer hebben (ik wel inmiddels, mijn ouders niet). Best confronterend met Kerstmis, maar ze waren er erg blij mee!

Benieuwd geworden? Check hem hieronder.

  1 comment

  1. Joyce   •  

    Wow!
    Wat een supergaaf idee! En idd erg mooie muziek onder de foto’s!
    Ik heb eens zo’n dvd vol geknalt voor mijn opa, vol met foto’s van toen mijn moeder, ooms en tantes nog klein waren en van de klein kinderen van jongs af aan 🙂
    Daar rolden ook heel wat tranen over de wangen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *