Het verhaal van de dringneger

Zal je altijd zien, mag je eerder weg van je werk vanwege Oud & Nieuw, ben je later thuis. Door de NS. En ik wil geen notoire NS-klager zijn, want doorgaans heb ik niets te klagen. Maar als het -5 is en je moet een half uur wachten én je hebt ook nog eens plannen voor de avond, dan is het wel vervelend.

Een kapotte trein bij Muiderpoort. Tja, daar moet je langs als je via Amsterdam CS naar Almere wilt. Meteen schoot door me heen ‘Had ik toch maar die stoptrein via Duivendrecht/Weesp genomen’. Te laat! En dus moesten we met zijn alleen uitstappen op Amsterdam CS en maar de omroepberichten afwachten…

En daar sta je dan, blauw te bekken in de kou. En de eerstvolgende trein komt pas een half uur later. Je wilt wel nog even Twitteren en bellen en dus kies je ervoor dat je handen er afvriezen. Misschien niet slim, maar dan gaat het half uur nog wat sneller.

Maar eigenlijk kwam de grootste ergernis pas daarna. Je kunt er donder op zeggen dat de trein daarna namelijk propvol was. En toen ik het perron vol met mensen zag, had ik al geen eens zin meer om in te stoppen. Maar ja, de kou… Gelukkig had ik mazzel dat ik op een rustig plekje stond en er precies een deur voor mijn neus stopte. Alleen, en daar komt de grootste ergernis, achter mij stond een neger die erg veel haast had. Die zat me al een minuut op te duwen, voor de trein kwam en dan ben ik eigenwijs; ik wijk geen centimeter. En naast mij stond een klein kindje en die wil je niet laten verdringen, straks valt hij tussen het perron en de trein. Dus die dringneger gaat tegen me te keer. Gelukkig bleef ik nuchter: “Meneer, naast mij staat een klein kind, laten we die eerst even gaan.”

Wat die zak voor antwoord gaf? “We leven allemaal voor onszelf.” Hij misschien, maar gelukkig denk ik ook nog aan mijn medemens. Wat hij doet moet hij zelf weten, maar ik blijf aan mijn medemens denken in 2009. Dat gedrang en gehaast is in dit geval nergens voor nodig!

P.S. Eerlijk is eerlijk, het woord dringneger is niet van mezelf. Het is verzonnen door mede-Twitteraar rotjong toen ik Twitterde over deze vervelende vent. Hem komt dus de eer van mijn postingtitel toe. Dank u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *