In een sneltreinvaart door Maastricht

Ons eerste programmapunt in Maastricht: een rondleiding door de stad met een VVV-gids. Die VVV-gids bleek Cor te heten en zijn voorliefde voor de stad was zo groot. Zo groot dat hij één spraakwaterval was. Ik ben er niets bij. Veel kwamen we zeker te weten over de stad.

Ons startpunt was Hotel Beaumont, waar we even daarvoor waren ingecheckt. Daar later overigens meer over. Vanaf daar gingen we twee uur door de stad lopen. “Ik laat jullie veel zien, ik vertel veel. Misschien te veel, maar pik er uit wat interessant voor jullie is”, zei Cor. Dat ‘veel’ bleek later het understatement van de dag.

Wat we allemaal zagen? Uiteraard de bekende Sint Servaasbrug, de vele mooie basilieke, de bekende pleinen (waaronder Vrijthof en de Markt), de universiteitsgebouwen, het tot voor kort kleinste café van Nederland, de oude woning van Toon Hermans, een ambachtelijke bakker, het huis van de moeder van André Rieu, de diverse winkelcentra, de mooiste boekhandel ter wereld (aldus een Engelse journalist)… Uhm, moet ik nog even doorgaan?

Natuurlijk wilde ik mooie foto’s maken voor bij mijn artikel(en). Helaas had Cor er stevig de pas in en had ik hier weinig rust voor. Hij liep elke keer al weer door en ik werd er door opgejaagd. Gelukkig bracht Ferry me wel rust. Terwijl ik dan af en toe toch eventjes een foto kon schieten, noteerde hij alles wat Cor vertelde. Ideaal!

Na een kleine uitloop van een half uur kwam er een einde aan de rondleiding. Even op adem komen. En dat was nodig! Na afscheid genomen te hebben van Cor – met massa’s aan informatie en gelukkig ook genoeg voor mijn artikel(en) – hebben we lekker tapas gegeten in het hotel, drankje erbij en genieten. Of nee, die overheerlijke douche daarna, dat was pas genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *