Maastricht ondergronds

Stiekem waren we er zeven jaar geleden al geweest. Maar met een massa-rondleiding en vanuit een ander perspectief. En dus werd het tijd voor een privérondleiding door de mergelgrotten. Door enthousiaste gids Regina werden we opgevangen. Op naar het 8.000 gangen tellende stelsel!

In de mergelgrotten, die jaren geleden door mensen zijn uitgehakt om mergel als bouwmateriaal te gebruiken, is er een constante temperatuur van 10 graden en een luchtvochtigheid van 98%. De temperatuur was een zege ten opzichte van de kou buiten. Zalig! Tijdens de rondleiding, die langer dan het geplande uur duurde, verzamelden we massa’s aan informatie voor een artikel. Ik in mijn hoofd, Ferry nam mijn kladblok weer voor zijn rekening.

Regina bleek dit werk al vanaf haar studietijd te doen (en ik schat haar nu Ferry’s leeftijd) en haar voorliefde voor de grotten straalde van haar af. Ze vertelde alles, maar dan ook alles wat we wilden weten. En: ze gaf me, in tegenstelling tot Cor, de tijd om foto’s te maken in de gangen. Ik was meteen gek op Regina. 🙂

Wil je jaartallen, wil je feiten, wil je leuke anekdotes over de druipsteen die geen druipsteen is? Binnenkort op Vakantie.nl te lezen. Ga natuurlijk niet alles hier plaatsen, maar jullie daar nog heen lokken.

  1 comment

  1. Frank   •  

    Leuk verhaal, was het nog net zo spannend als de keer dat jullie er stiekem waren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *