Sjiekdetralala

Een aantal jaar geleden ging ik met Libelle naar Maastricht voor een brainstorm. We aten in het Kruisherenhotel. Een oude kerk & klooster, die nu dienst doet als hotel én restaurant. Liflafjes en eten wat Laura allemaal niet lekker vond. En juist hier hadden we nu een lunch en rondleiding…

Ferry vond het zaterdag maar niets; de Selexyz-boekhandel in een kerk. Dat hoort toch niet! Ik vond het fantastisch. Geweldige sfeer, en boeken werden nog mooier. Ik twijfelde dan ook of dit hotel Ferry zou bevallen. Twijfel ten onrechte! Hij vond het geweldig. De hoogte, het glas-in-lood, de mergel. En dan design, ons ding!

Na een lange uitleg over de geschiedenis – jaja, bewaar ik ook voor de website – kregen we een rondleiding. Niet alleen de binnenplaats, de gangen, de gekke details, maar ook de kamers. Geen een die hetzelfde is, allemaal hun eigen unieke design. Geweldige baden, mooie stortdouches. Maar niet goedkoop: de goedkoopste kamer is € 340,- per nacht. Oeps!

Na de rondleiding – die wederom uitliep – kregen we een driegangen lunch. Geen kaart, eten wat de pot schaft (in ons geval). Normaal was dat slikken voor Laura, die niets lust. Nu liet ik het gewoon over me heen komen. Ik at de rauwe tartaar, ik at de krabsalade, ik at de tarbot. Oké, ik at het niet allemaal op, maar ik heb mijn smaakpapillen wel weer wat nieuws gegeven. En ik zeg allang niet meer dat eten vies is. Ferry genoot van al het culinaire én van zijn wijnarrangement.

Een goede afsluiting van een zeer geslaagd weekend. Mijn notitieboekje staat vol en ik kan niet wachten tot ik maandag in de trein kan beginnen met het uitwerken van de notities. En binnenkort? Dan vind je alles op de Maastricht-pagina binnen de website. Inclusief mijn foto’s!

  2 comments

  1. She   •  

    Klinkt als een gaaf hotel, wel een beetje duur, maar wie weet is er een keer een leuke aanbieding. Ben al een tijd niet in Maastricht geweest.

  2. babbel   •  

    Wat een rotbaan zeg, well..somebody´s gotta do it 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *