Tulpen uit Amsterdam

Na een lange dag 1 brak om 07.00 dag 2 aan. Ja, we hadden de wekker op tijd gezet, want we wilden veel zien. Alhoewel onze oogjes errug klein waren… We zouden veel zien deze dag. En ook: veel horen!

Ons oorspronkelijke zondagplan was dat we naar de Sixtijnse kapel zouden gaan en de St. Pietersbasiliek. Maar ja, onze boekjes spraken elkaar tegen en grote kans dat het dicht zou zijn. We besloten dat dus te verplaatsen naar maandag en dan nu via de Tiber en het wijkje Trastevere richting het Colosseum te gaan.

Bij het oversteken van de Tiber, over Pont Sisto, stuitten we op een schattig mannetje dat harmonica aan het spelen was. En hij deed het niet slecht. We besloten hem als fotomodel te gebruiken en hij vond het leuk, zo bleek uit de mimiek die daarna volgde.

Na 20 foto’s te hebben geschoten, gaven we hem een bedankje in de vorm van een paar muntjes. Dat was het minste wat we konden doen. Ik verlate hem met een visitekaartje, of ik wat foto’s wilde doormailen… Ik zei uiteraard ja, en als dank begon hij ‘Tulpen uit Amsterdam’ voor ons te spelen. Home sweet home!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *