Fotograferen @ St. Pieter

Oké, bij sluiting op zondag besloten we op maandag naar Vaticaanstad te gaan. De Sint Pietersbasiliek en de Sixtijnse kapel stonden op de planning. Om drukte te vermijden stonden we dan ook om 09.00 uur op straat. En gelukkig viel de rij voor de basiliek enorm mee.

Eenmaal binnen konden we alleen maar oh- en ah-en. Wat een mooie basiliek! En wat een stijve nek krijg je van dat schitterende plafond. Een plafond dat een stijve nek overigens meer dan waard is. Wow, wow, en nog eens wat!

Maar hoe leg ik dat nou mooi vast? Ik besloot sowieso van lens te wisselen, met mijn 12 mm lens zou het echt indrukwekkend zijn. Want je ziet dan 30% meer op de foto dan wat het menselijke oog ziet. Maar statieven zijn daar niet toegestaan – en mijne zat ook al in de koffer – en het was er donker. Opeens had ik de oplossing: camera op de grond en zelfontspanner. Dan is de grond mijn statief en kan het plafond mooi vastgelegd worden. Al snel bleek het een goed idee, en zorgde ik dat de ruimte om mijn camera vrij was. Dat lukte aardig, want iedereen vond het interessant om te zien.

Nog leuker werd het toen mensen dachten: “He, dat kan ik ook!”. Ja, je kan inderdaad je compactcamera ook op de grond leggen. Maar mensen, dat heeft geen nut als je geen sluitertijd kunt instellen. Ik zag de teleurgestelde kopjes als de foto bleek tegen te vallen…

Maar ik was in elk geval blij met mijn foto’s. Dat ik deze immense koepel zo mooi had kunnen vastleggen, had ik echt niet van mezelf verwacht. De hobbyfotografe in mij is weer wakker 🙂

  1 comment

  1. She   •  

    Erg mooie foto idd en goede tip. Probeerde ook foto’s te maken in een kathedraal in Lissabon, maar idd een lange sluitertijd heeft geen zin als je de camera in je handen moet houden, dus dan zijn de mogelijkheden meteen beperkt (niet dat ik zo’n hobbyfotograaf ben hoor).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *