Barbies & mijn allereerste vriendje

Soms lig ik in bed een beetje te mijmeren, te denken aan vroeger. Haal ik oude beelden voor me. En van de week was daar opeens R. R. was mijn allereerste vriendje.

R. en ik woonden nog op geen drie minuten afstand. Vanaf mijn voortuin kon ik zijn voortuin zien. Buiten dat we bij elkaar in de klas zaten, speelden we regelmatig bij elkaar. Vooral bij hem. Met Barbies, ja, zijn Barbies. Toen vond ik dat alleen maar leuk, nu zou ik er zo mijn twijfels bij hebben gehad. En buiten de Barbies om, liepen we altijd hand in hand. Zoenen deden we toen vast nog niet, of ik moet het hebben verdrongen.

Maar na twee jaar (ik was inmiddels 8 jaar) kwam er een einde aan ons geluk. R. ging verhuizen naar Kortenhoef. Een afstand van niets, maar voor mij toen overbrugbaar. En hoewel hij ook nog eens in dezelfde straat ging wonen als mijn tante en oom (waar ik nooit kwam) zagen we elkaar nooit meer. Ja, ik denk dat ik daar flink verdrietig om ben geweest.

En toen belde hij me opeens op. Ik moet een jaar of 14 geweest zijn. Hij woonde weer in Huizen. En dus kwam hij op een goede middag langs. Maar R. was R. niet meer. Het was een langs, slungelige jongen. In mijn ogen dan. Misschien viel het best wel mee, maar ik was een kritische puber, vergeet dat niet. En door die Barbies had ik toch een beetje een homo-idee bij hem gekregen. Zal ook dat puberale zijn gok ik zo.

Voor mij was het snel duidelijk: er was geen klik. R. vond dat kennelijk anders, want hij bleef me bellen en ik poeierde hem elke keer af. Op een dag belde hij of hij langs mocht komen. “Nee,” zei ik, bang om de waarheid te vertellen, “Ik ga binnen vijf minuten weg”. Twintig minuten later ging de bel en deed ik niets vermoedend open. Juist, R! (kennelijk had ‘ie me door)

Oeps, toch maar eerlijk zijn als je iemand echt niet meer ziet zitten, of een contact op een lager pitje wilt zetten. Ik ben er niet zo goed in, wil geen mensen kwetsen. Maar ja, dit was nog veel erger, is het niet?

Fotografie: Flickr/MarinaCR

  2 comments

  1. Kris   •  

    Ach, arme R. haha. Je deed het in ieder geval niet met hele kwade opzet, al had je achteraf gezien misschien beter de waarheid kunnen zeggen ja. Maar achteraf gesproken is altijd makkelijker. 😉

  2. Marieke   •  

    Ahhh vet zielig voor het jochie! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *