Als je aan mijn camera komt…

Gisteravond 22.15 uur: ik kom thuis van fotografiecursus en ben bloedchagrijnig. Niet omdat ik mijn cursusavond niet leuk vond – integendeel juist – maar omdat ik problemen heb met mijn camera. En daar kan ik echt van slag door zijn. Als je aan mijn camera komt, dan kom je aan mij…

Mijn camera (een EOS D400) is nog geen twee jaar oud. Na eerst met standaardlenzen te hebben gefotografeerd vond ik het eind februari tijd voor nieuwe lenzen. Ik nam ze mee naar Rome en schoot enorm veel foto’s, met een goed resultaat. Ik had één klein storinkje op mijn kamer – beeld werd zwart, accu eruit halen was de enige oplossing – maar besteedde daar verder geen aandacht aan.

Onlangs gebeurde me dit weer, toen ik een Rally aan het fotograferen was. Ik kreeg via Twitter de tip mijn kaartjes eens te formaterren. Vooral omdat ik merkte dat het toen – het gebeurde een aantal keer – voorkwam dat ook het CF-lampje bleef branden. Wegschrijffout? Zo gezegd, zo gedaan! (wiste normaal gewoon altijd alle foto’s) Zondag hele dag gefotografeerd, niet aan de hand. Dus dat zei ik nog tegen Ferry, ik was echt opgelucht…

Gisteravond had ik fotocursus en we gingen tabletop fotografie doen (soort van studiofotografie) en toen gebeurde het weer. De cursusleidster zei dat het een fout in het kaartje kon zijn, formatteren heeft dan geen zin. Ander kaartje en het leek even goed te gaan. Met de nadruk op even. Na ja, andere batterij geprobeerd, maar ook dan sloeg ‘ie nog vast. Toen zei zei: “Misschien zit de lens er niet goed op.” Dus na ja, even gedraaid. Geen effect. Tenminste voor even en dan na een paar foto’s weer vast. Toen heb ik mijn andere lens gepakt (de Tokina 12-24 mm). Geen probleem. Zou het dan aan de lens leggen? Oké, mijn 18-200 lens geprobeerd op Canon van medecursist (weliswaar een D40) en geen probleem. Toch mijn camera? Even leek het nog te gebeuren als de Image Stabilizer aan stond, maar al snel sloeg ie bij elke foto vast op beide standen. Bloedchagrijnig!

Na thuiskomst meteen mijn twee oude lenzen (18-55 en 75-300) geprobeerd en geen problemen. Toen mijn 18-200 weer gepakt en heel voorzichtig op de contactpuntjes geblazen en nu werkt ie weer. Toch vuil wat bij de ene lens met camera dwars zat en anders niet? Ik vind het wel eng. Ik wil niet straks in Istanbul, Zweden of de VS staan zonder werkende camera cq lens.

Vandaag bel ik maar even de shop waar ik deze lens vandaan heb en leg het ze voor. Eventueel ga ik vrijdag langs, maar ja, nu doet ‘ie het weer, dus ik kan ze niets laten zien 😉 Ik moet sowieso mijn camera laten reinigen, maar ja dan doe ik dat voor € 40,- en heb ik misschien body nodig en is die € 40,- weggegooid geld 🙂

En Ferry? Die vond me wel iets te chagrijnig. Maar toen ik zei: “Stel je nou eens voor dat er wat met de auto gebeurt, jouw grote trots, ben je dan vrolijk?”. Toen viel het kwartje en snapte hij dat ik baalde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *