Keukenhof, varkensgriep & aanslag

Wat een vrolijke Koninginnedag had moeten worden, werd voor veel van ons een dag met een domper. Althans: ik zou niet meer vrolijk Koninginnedag kunnen vieren, als ik het al zou willen doen. Want je hoofd blijft toch bij Apeldoorn…

Ons plan voor de dag was niet tussen mensenmassa’s te gaan hupsen en zuipen. Nee, we zouden naar de Keukenhof gaan. Voor mij een dag om te fotograferen (met dank aan medecursist Fred, wiens camera ik tijdelijk mag lenen) en uiteindelijk natuurlijk een artikel te schrijven voor Vakantie.nl. Ferry ging mee om te filmen, kan ik er ook nog bewegend beeld bij plaatsen. Ik verheugde me er op! En toen de zon vanmorgen ook nog eens scheen, was het helemaal goed.

We waren net binnen in de Keukenhof, hadden de eerste foto’s gemaakt en toen werd Ferry gebeld. Ik maakte er uit op dat er iets was gebeurd en hoorde het woord Apeldoorn. Snel bekeek ik Twitter, want Ferry praatte nog steeds verder met Olaf. En toen las ik dat er een bus was ingereden op het publiek. WAT? Tussen het fotograferen bleven we Twitter volgen, het laat je immers toch niet los. En op hetzelfde moment lees je – ook op Twitter – dat het eerste geval van varkensgriep in Nederland is geconstateerd. Wat een wereld!

Helaas blijk ik gevoelig voor slecht nieuws, voor negatieve dingen. Ik ben dan ook slecht in op dat moment nog te genieten. We gingen wat eerder naar huis, om de persconferentie te bekijken. Nu staat de tv aan, zit ik op de bank en bewerk toch maar de foto’s. Een zonnige dag, maar zo voelt het niet…

P.S. De foto’s kun je inmiddels wel bewonderen op Flickr. Meestal als ik er niet 100% bij ben, vallen de foto’s tegen. Dat valt nu gelukkig mee.

  3 comments

 1. She   •  

  Het lijkt me vooral vervelend als zoiets gebeurt en je hebt geen toegang tot tv, wat in jullie geval zo was. Je wilt toch direct met eigen ogen zien en horen wat er gebeurd is en internet voldoet dan niet (tenminste dat geldt voor mij). Dus echt rustig zou ik dan ook niet meer daar rondlopen. Ik ben er trouwens nog nooit geweest terwijl ik nota bene geboren en getogen ben in de bollenstreek!

 2. *eSThER*   •  

  De foto’s zijn iig nog mooi geworden. Verder was het inderdaad een vreemde dag en ik kan me voorstellen dat het raar is om tussen al die vrolijke kleuren te lopen terwijl er verderop in het land mensen verspreid op de weg lagen.

 3. Laura   •     Author

  Het is heel dubbel: ik was daar samen met Ferry en dat is dan zo vertrouwd. De hele wereld lijkt ineens zo boos (aanslagen, enge ziektes) en dan is het fijn even in zijn armen te kruipen en daarvan te genieten samen. Aan de andere kant pak je dus elke keer je telefoon om te checken of er nieuws is. Te balen dat je geen 3G ontvangst hebt en je telefoon zo traag is… Dus dan maar weer de auto in, radio 1 luisteren en op tijd thuis zijn voor de persconferentie.

  Ik ga nog wel een keer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *