Ochtendwandeling in Istanbul

Ik open mijn ogen en denk ‘Oh ja, ik ben in Istanbul’. Nog geen minuut later ‘Oh ja, ik ben jarig’. Niet veel later wordt Ferry ook wakker en word ik uitgebreid gefeliciteerd. En ik weet zeker, van deze dag gaan we een onvergetelijke verjaardag maken!

Op de planning staat een ochtendwandeling, ‘s middags vertrekken we met de boot naar de Prinseneilanden.

Na een uitgebreid ontbijt trekken we onze – speciaal voor deze stedentrip aangeschafte – Nikes aan en vertrekken richting de Haghia Sophia, een 1.400 jaar oude moskee. De drukte is hier al losgebarsten en we zijn slechts een van de vele toeristen. Toch weet ik een rustig plekje te vinden in de moskee, om mijn Sint Pieter-trucje uit te halen. De moskee is immens, de schilderingen zijn mooi en dat wil ik eenmaal thuis natuurlijk wel delen.

Omdat we een boot moeten halen om 12.00 uur richting de Prinseneilanden besluiten we een bezoek aan de Blauwe Moskee uit te stellen tot de volgende dag. Dat doen we liever op ons gemak dan dat we constant op ons horloge moeten kijken en moeten stressen om de boot te halen.

We wandelen rustig door de stad en laten alle indrukken op ons afgekomen. Eenmaal aangekomen bij de Galatobrug pakken we een taxi richting Kabatas, waar de boot richting de Prinseneilanden zal vertrekken.

  1 comment

  1. Kris   •  

    Wat een prachtige foto! Lijkt me erg indrukwekkend om in zo’n oude moskee te staan. Ik ben gek op oude gebouwen. Leuk om te zien dat er zo veel kleur in moskees wordt gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *