Sfeervol Grythyttan

Na ons eerste hotel dachten we dat het niet beter kon, maar damn… wat hadden we ons daar in vergist. Ook ons tweede hotel bood een hoop luxe & leuke dingen!

Een klein schattig dorpje, Grythyttan gästgivaregården, met meer dan 10 gebouwen waarin alle kamers onderverdeeld worden. Onze kamer (nummer 1) zat in het hoofdgebouw. En hoewel we nu geen jacuzzi hadden en geen sauna met uitzicht op flatscreen tv, hadden we wel andere pluspunten…

Een kamer in de kleuren lichtblauw, rood en wit: het deed me denken aan een strandhuisje. Maar dan een stukje groter! Een hemelbed vol gekleurde kussens en schattige barokke stoeltjes. Een wit bad op pootjes in de dubbele badkamer. In de andere helft bevond zich de douche en een toilettafel van een special soort steen. We weten de naam niet, maar dat is wel de steensoort die wij straks in ons nieuwe huis willen.

Grythyttan gästgivaregården (en eigenlijk het hele dorpje en de omgeving) staat bekend om haar thema ‘food and wine’. Dat wilden we, en met name Ferry, wel even proeven. Voor mij, eerlijk toegegeven, was dit het minste diner. En dat kwam zeker niet door het eten, gewoon door mijn belabberd slechte smaak. Of eigenlijk, doordat ik zo weinig lust. Het voorgerecht was met zalm en moet echt zeggen: die was verrukkelijk! Maar zet mij als hoofdgerecht geen vis voor, met dan ook nog eens venkelsaus. Een wel heel aparte smaak, waar je van moet houden. Ferry likte zijn vingers er echter bij af en nam mijn bord er ook nog bij. Het nagerecht was vooral erg zoet, maar niet verkeerd. Dat lustte ik dan wel weer.

Wat me het meest beviel aan Grythyttan, wat toch stiekem een van mijn favo hotels is geworden? De sfeer, het kleine minidorpje, de verschillende ruimtes die ons de volgende dag werden getoond. Alles was er! En allemaal even sfeervol en warm. Hier voel je je direct thuis!

  1 comment

  1. Joyce   •  

    Heerlijk zijn die hotels waar je je gelijk thuis voelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *