De laatste uurtjes Zweden

Na een rondleiding in het laatste hotel, laadden we de koffers in en braken onze laatste uurtjes Zweden aan. Op de planning stond Vaxholm en bij tijd over had de manager van het hotel ons ook nog Sigtuna aangeraden.

Op slechts ene half uurtje rijden vanaf het hotel, en nog dichterbij Stockholm ligt het eilandje Vaxholm. We geven op de TomTom aan dat we naar het stadscentrum van Vaxholm willen en hij leidt onze netjes naar de hoofdstraat. Het is even uitzoeken of en hoe we betaald moeten parkeren, en dan trekken we het stadje door. De hoofdstraat leidt naar een kleine boulevard, waar allerhande – en vooral erg luxe – boten aangemeerd liggen.

We hebben het er eerder deze week al over gehad: ook voor ons zal er – na een huisje – een boot komen. Geen grote, geen superluxe, maar gewoon eentje die genoeg power heeft voor Ferry, en waar ik op kan zonnen. Waarmee we naar kleine plaatsjes kunnen varen, die Laura dan weer kan fotograferen. We kijken om ons heen wat ons wat lijkt.

Terug naar Vaxholm: Vaxholm is een klein dorpje, met veel huisjes die je aan Pippi Langkous doen denken. De meest schattige winkeltjes passeren we, helaas wel gesloten op vakantie. Aan de boulevard kijken we mensen en eten een lekker ijsje. Dit is zomervakantie!

En dan is er nog tijd over om Sigtuna te bewonderen. Sigtuna, op nog geen 10 km afstand van de luchthaven, is de eerste nederzetting van Zweden. Helaas is er geen tijd om het hele dorpje te bewonderen, we moeten namelijk ook nog even lunchen. Voor de laatste keer ‘Tack’ tegen de serveersters, als blijk van dank. We wandelen langs het meer waar Sigtuna aan gelegen is, en ik fotografeer nog wat eendjes.

We kijken op ons horloge. Tijd om naar Arlanda Airport te gaan, tijd om Zweden te verlaten. Eens moet het gebeuren, maar stiekem had het nog wel even een paar dagen later mogen zijn. Wat hebben we van dit land genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *