santa monica

Tranen in Santa Monica

Santa Monica, ons laatste eindstation wat betreft hotels. Gisteren besloten we twee nachten in Santa Monica te blijven en vanuit daar LA te bezoeken. Even geen gezeul meer met koffers, even twee relaxte laatste dagen.

Na een later ontbijt dan normaal – we nemen de luxe een uur langer uit te slapen dan tijdens de rest van de vakantie – vertrekken we vanuit Santa Barbara. We nemen de toeristische route om nog even wat meer van deze geweldige plaats te zijn voor we de highway 101 (later overgaand in highway 1) opduiken. De afstand naar Santa Barbara is niet groot, anderhalf uur rijden. En veel stopplekken hebben we ook niet, want het was wederom grauw. Gelukkig trekt de lucht open naarmate we dichter bij Santa Monica komen.

Een hotel zoeken is even wat meer werk: een heel luxe hotel voor twee nachten is geen optie, maar we willen ook niet primitief doen de laatste twee avonden. Hotels die enkel suites hebben, vinden we iets te duur en zelfs een Holiday Inn vraagt hier $ 189,- voor een avond. Uiteindelijk vinden we een motel aan de boulevard. Simpele kamer, maar goede prijs. Op loopafstand van de pier en een zwembad. En speciaal voor mijn trouwe lezers Wi-Fi.

De zon is inmiddels goed doorgebroken en nadat we onze tassen in de kamer hebben gezet, besluiten we dat het een strandmiddag wordt. Eerst lunchen en dan op naar het strand. De lunch smaakt prima, en was ook nodig, want inmiddels is het 14.30 uur. Tegen de tijd dat we afrekenen, is de zon echter geheel achter de wolken verdwenen en de wind is fris. Geen strandmiddag dus!

Change of plans dus: we wandelen de Santa Monica Pier op. Deze pier was het decor van meerdere films, waaronder die van Forrest Gump. En je vindt hier net als in Santa Cruz attracties op de pier, alleen dan een stuk minder massaal. We wandelen tot het eind. De zon komt langzaam door en weerkaatst op het water, een muzikant speelt een liefdesliedje.

En ik? Ik krijg een van mijn emo-aanvallen. Ik ben intens gelukkig tijdens deze hele reis. En soms, soms huil ik van geluk. Zoals nu, zo tegen het eind van de vakantie. Aan al het goede komt een eind, ook aan deze vakantie. En thuis is ook weer heel fijn, maar dit ultieme geluk wil ik heel lang vasthouden…

PS Natuurlijk was Ferry er om mijn tranen te drogen, me een dikke kus te geven en te zeggen dat ‘ie van me houdt. Al snapt ‘ie er als nuchtere vent bar weinig van…

  3 comments

 1. Annika   •  

  Aaah, dat zou echt zo’n typische filmscene geweest kunnen zijn, hihi. Echt super dat jullie deze reis zo samen mogen beleven. Dan deel je fantastische dingen als deze met elkaar; Geweldig 🙂

 2. Joyce   •  

  Nou ik wilde eigenlijk het zelfde als Annika schrijven..

  Pas op he, want wij hebben allebei een gebroken hart 😉

  Nee hoor, geniet maar lekker van zulke momenten! 😀 Lijkt me heerlijk!

 3. Danielle   •  

  Ik ben al je oude logjes ook steeds aan het terug lezen, zo leuk!

  En dan deze, wat fijn dat een mens zo gelukkig kan zijn <33

  Hoop dat je ruim een jaar latet nogzulke momenten hebt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *