Hippies & brandweermannen in Venice

Onze volgende bestemming zou de Walk of Fame zijn, maar in de cabrio (met dak open!) brandde de zon aardig fel en we besloten dat het een zon-dag moest worden. Geen druk verkeer meer, maar via Venice Beach naar Santa Monica terug.

Vanaf de highway even buiten Los Angeles zouden we via de Venice Boulevard het strand bereiken. Maar ons zou ons niet zijn als we tussendoor zouden worden opgehouden. Dit keer niet door een fotomoment, maar door Fire Department 63. Langs de kant van de straat zag ik opeens drie brandweerauto’s staan glimmen. Hé, een kazerne! En de auto’s buiten, dus goede fotomomenten. Snel parkeerden we de auto, dak dicht en kijken bij de glimmende auto’s.

Want dat is iets wat we in Nederland zelden tegenkomen, brandweerauto’s die zo glimmen (later blijkt dat ze ze elke dag poetsen). Al snel komt er een brandweerman op ons aflopen, die zich voorstelt als Nelson. Ik leg hem uit, mijn Engels is beter dan dat van Ferry, dat Ferry ook een brandweerman is en dat we de wagens hier zo mooi vinden. Hij vertelt ons dat eentje net nieuw is en de ander een oudje (1985), een vervangende wagen omdat hun eigen ladder kapot is. Ook vertelt hij ons dat dit de drie-na-oudste brandweerkazerne (1953) van Los Angeles is. We mogen overal rondkijken en ‘Make a lot of pictures’. We will! We proberen ook nog een brandweershirtje af te troggelen, maar dat lukt niet. Ze vertellen ons wel dat ze aan de boulevard te koop zijn. Een stuk of wat foto’s verder en nadat Ferry al het materiaal heeft ‘geïnspecteerd’ gaan we dan eindelijk verder. Op naar Venice Beach!

Venice Beach kun je enigszins zien als het verlengde van Santa Monica. Maar dan voor hippies, skateboarders, macho’s en negers. Oh en nog meer zwervers. Op straat krijg je muziek aangeboden, er is een outdoor fitnessschool (met heel veel spieren!), medische marihuana is kennelijk legaal verkrijgbaar en overal staan de meest bizarre kraampjes. Hoewel ik zin heb om alles op de foto vast te leggen, komen de meeste mensen niet echt 100% over. Geen idee hoe ze reageren als ik ze fotografeer, dus laat maar even. We scoren in elk geval wel een brandweershirt voor Ferry!

Als we Venice Beach een tijdje later verlaten, komen de gillende sirenes ons tegemoet. Daar zien we de brandweerauto’s die we daarstraks zo hadden bewonderd. En we horen een fiks brandalarm. Ze parkeren hun auto’s en wij parkeren onze even verderop. Ik pak de camera uit de auto, want brandweermannen in actie is helemaal het einde. Zeker met hun stoere pakken en helmen. Wat er aan de hand is? Niet zo heel boeiend, een geklapte sprinkler, dus de tuin van de woning staat behoorlijk onder water (en de brandweermannen zijn inmiddels doorweekt). Terwijl ik foto’s maak hoor ik opeens: ‘Hey, wat are you doing there?’ Hoewel ik weet dat ik niets verkeerds doe, kijk ik verschrikt op, in het gezicht van drie lachende brandweermannen. We raken aan de praat en terwijl Ferry verderop met zijn iPhone staat te filmen leg ik uit dat we vanmorgen op hun kazerne waren en hier nu bij toeval langs kwamen. Ik vertel dat Ferry brandweerman is en net als in Monterey stellen ze zich allemaal voor. Alleen aan hem! Wat een bomen van een mannen trouwens. In Nederland zijn ze veel kleiner en met bierbuiken, hier zijn ze groot en gespierd. Wow! We praten nog even verder, Nelson (die ons inmiddels had herkend) complimenteert ons met ons goede Engels en dan zijn ze klaar. Ze pakken in en wij ook: op naar Santa Monica.

De rest van onze laatste middag brengen we etend en zonnend door. Zalig! Nog één avond te gaan en dan zit ons avontuur er al weer op…

  1 comment

  1. Joyce   •  

    Haha goh wat moet je van je werk houden als je er zelfs op je vakantie mee bezig bent 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *