Van reisinspiratie naar klusverhalen

“Over vier maanden hoef ik niet meer over de galerij te slepen met mijn vuilniszak”, zei Ferry. “En we hoeven niet meer naar beneden te lopen als de postbode er is”, vulde ik hem aan. Als je er eenmaal klaar mee bent, in dit geval met de flat, ben je er ook klaar mee. Gelukkig is het nog maar voor even, want gisteren gaf de bank aan dat we betrouwbare kopers zijn. De deal is definitief rond, 11 december is D-day.

En geloof me, we hebben met heel veel plezier negen respectievelijk zeven jaar in de huidige flat gewoond. Maar het wordt te klein. De flat gaat achteruit, de straat gaat achteruit. We willen een bad. We willen een tuin. En de waslijst was lang, de mensen die al langer meelezen, hebben ook de speurtocht gezien. Nooit gedacht dat er aan die speurtocht een einde zou komen. Tot we vlak voor de vakantie opeens ons droomhuis vonden. En na twee zenuwslopende dagen, die echt verschrikkelijk zijn voor een controlfreak, was de deal rond. Papieren ingevuld voor de bank en toen op vakantie.

Gisteren einde middag kregen we dus het akkoord. De keukenboer werd gebeld, de keuken kan ingemeten en besteld worden. Want ja, de keuken hebben we al uitgezocht. En hij is mooi! Het wordt echt een droom. En dat was dus het erge: we hadden het huis al 10x ingericht, wat als de bank als antwoord ‘nee’ gaf? Nu hebben we geen schulden, geen betalingsachterstanden. We hebben beiden een vast contract (al jaren) en een stabiel inkomen. Maar het zijn rare tijden! En dus was ik gisteren (we wisten dat gistermiddag de uitslag kwam) toch wel een beetje zenuwachtig.

Maar het eindoordeel viel goed uit, zoals Ferry ook had gezegd dat het goed zou komen. “Waarom zou het niet goedkomen?”, zei mijn nuchtere vent. We pakten meteen aan, want de Praxis-folder – sorry pap (voor onbekende lezers, mijn vader heeft een eigen ijzerwarenzaak) – viel deze keer wel heel gunstig uit. En we hebben wat dingen nodig die er in stonden om in 11 december van het al mooie huis ons droompaleis te maken. En door het werk van Ferry’s vader krijgen we bij de Praxis ook nog eens dikke korting. En geloof me, ik ben geen koopjesjager, maar in dit geval scheelt het heel veel. En bij een verbouwing kan je elke cent gebruiken.

En nu zit ik in de trein. Met de nieuwe Ikea-catalogus. De werkkamer in te richten, want dat wordt mijn projectje. En stiekem mogen jullie er van meegenieten, want je kunt natuurlijk wel nagaan dat dit blog de komende maanden in het teken staat van het huis…

  4 comments

 1. Marieke   •  

  Cool! Lijkt me zo heerlijk om een nieuw huis vanaf nul in te richten. Veel plezier met de voorpret en het toeleven naar 11 december!

 2. Joyce   •  

  Wat leuk zeg! Gefeliciteerd! 😀

 3. Laura   •     Author

  @ marieke: helemaal vanaf nul gaan we niet. De meubels in de woonkamer zijn 2/3 jaar uit en de slaapkamermeubels een jaar. Die nemen we dus mee. Maar de rest is allemaal nieuw. Keuken totaal nieuw, en de badkamer en wc gaan we oppimpen (nieuwe vloer, nieuwe tegels tegen bad, vrijhangend toilet etc).

 4. Sanne   •  

  Wat leuk 🙂 Inrichten is het leukste aan verhuizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *