De galajurk van mijn vader

Ferry was net vrijwillig brandweerman geworden (2003) toen het eerste feestje werd aangekondigd. Een Las Vegas/casino-feest en de dresscode was black tie. Huh wat, dat heb ik toch niet in de kast hangen? Maar ik wilde wel goed voor de dag doorkomen tussen al die mannen. Ik wilde dat Ferry trots was op zijn vriendin. En dus dook ik in de kast van mijn toenmalige kapster en dook een zwarte, simpele galajurk op.

Hij was perfect. Iets aan de lange kant, maar dat kon geen kwaad. Ik droeg hem alsof hij voor mij gemaakt was en kreeg diverse complimenten. Nadat ik hem na de stomerij had gebracht, stond ik hem met pijn in mijn hart weer af aan mijn kapster. Het liefst had ik hem gehouden.

Een paar weken later was het kerst. Mijn moeder had al verklapt dat mijn vader een cadeautje voor me had. Ik was verbaasd, want mijn vader shopt nooit voor kerstcadeautjes. Dat is de taak van mijn moeder. Die eerste of tweede kerstdag, of misschien wel kerstavond, legde mijn vader een pakje voor mijn neus. Plat en dun. Het bleek de door mij zo geliefde galajurk te zijn.

Een week voor kerst was de kapster bij mijn vader gekomen. Ze wilde dat jaar graag vuurwerk bij mijn vader kopen, en het liefst met korting. Mijn vader hing de zakenman uit, en daar is hij goed in. Mijn kapster kreeg vuurwerk en hij kreeg de jurk voor zijn dochter. Een groter plezier kon hij me niet doen! Ik denk dat het een van de mooiste kerstcadeaus is van de afgelopen jaren.

Gisteren was ik in het kader van verhuizing bezig de kledingkast uit te ruimen en kwam ik de jurk tegen. ‘Die zal ik toch niet meer passen’, dacht ik nog. Ik heb nogal geschommeld met mijn gewicht namelijk, de laatste jaren. Ik liet hem over mijn hoofd glijden, en… hij paste!

Nu nog een gelegenheid vinden dat ik de jurk van mijn vader weer kan dragen. Misschien maar eerste kerstdag, als mijn ouders ons mee uit eten nemen.

  2 comments

  1. Joyce   •  

    Wat lief dat je vader zo voor je aan het onderhandelen is geweest. En fijn dat je de jurk nog past! Heb je er geen foto van? 😉

  2. Laura   •     Author

    @ joyce: gisteren een snapshot geplaatst op Twitter, maar zal nog wel eens een echte plaatsen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *