En dan ben je grootgrondbezitter…

Ik ben een datumfreak, en 11 december is zo’n datum die altijd bij ons blijven zal. De datum waar we maanden naar toe leefden. De datum dat we grootgrondbezitters werden. De datum dat we officieel als partners de wereld in gingen. Een topdatum!

Vanmorgen werd ik wakker met kriebels in mijn buik. Ik denk dat ik me de laatste keer zo voelde toen ik op 7 september 1989 bruidsmeisje was. Had ik ook maanden naar toegeleefd, doodeng, maar tegelijkertijd onwijs leuk. Zo voelde ik me vanmorgen, weer even dat meisje van 8. Nuchtere Ferry daarentegen had er minder last van…

Om 9.15 uur begon de dag dan echt: met de inspectie van de woning. We verwachtten niets schokkends en dat was het ook niet. Die mensen zijn zo zorgzaam op hun woning geweest, ook de laatste maanden nog. Zo zorgzaam dat ze onlangs de buitenlamp (die wij zo mooi vonden) gingen schoonmaken (voor ons!). Helaas knapte de lamp door het warme water. In plaats van niets te doen, kochten ze een nieuwe lamp voor ons. Ook lieten ze de tuinspullen deels achter en de vlaggenstok en nog wat kleine dingetjes. Oh, en ons eerste plantje. Omdat ze het zo lief vonden dat we 1 december – de oplevering van hun nieuwe huis – een kaartje hadden gestuurd.

En toen kwam het serieuze gedeelte: op naar de notaris. Voor de leveringsakte, hypotheekakte en het samenlevingscontract. Sterk vertegenwoordigd hadden we onze aankoopmakelaar en onze financiële adviseur bij ons. Het voorlezen van de akte stelde weinig voor, de handtekeningen zetten daarentegen wel… Want dan is het beklonken. En ja, ik heb een traantje gelaten. De verkopers hadden het er zichtbaar moeilijk mee: appartement voelt nog niet als thuis en ze zijn in dit huis gewoon gelukkig geweest, maar wilden nu gelijkvloers. Aan de andere kant, zoals ze bij de notaris zei, ze wilde zelf de sleutels overdragen want hoewel het haar enigszins pijn deed, was ze zo blij dat wij de woning met zoveel enthousiasme hebben gekocht en er ons zooo thuis voelen. Na ja, en dan krijg je de sleutel en ben je eigenaar. Ja, ik vond dat een ‘slik’-moment en dan komen de tranen vanzelf. Ferry heel dik geknuffeld, iedereen een handje gegeven en toen de hypotheekakte (met alleen de financieel adviseur, want dat gaat de rest niet aan) en het samenlevingscontract. Ja, die Ferry kan niet meer van me af nu!

Na het tekenen bracht Ferry mij naar ons oude huis en ging een busje halen. Al het klusspul, pakketten met meubels en dozen moesten overgebracht worden. Na ja, moesten… dat vonden we zelf fijn. En dus gingen we thuis inladen, bij Ferry’s ouders inladen (waar onze Ikea-hel-aankopen van maandag lagen) en op naar het nieuwe huis. En dat maal 3, want we hadden heel wat spullen! Goed voor de spierballen van Ferry, zullen we maar zeggen, want die heeft me wat afgesjouwd.

Bij de laatste keer spullen uitladen, zagen we de buurvrouw in de keuken. En zij zag ons. Ik besloot aan te bellen, het was immers net voor etenstijd, dus dan kon het nog. Leuke vrouw, begin 40, samenwonend met haar vriend, geen kinderen (wat we al wisten van de verkopers). Zij is gek op fotograferen, match met mij! Hij is gek op auto’s en koken, match met Ferry! Tijdje zitten praten, ze zijn hondengek en hebben twee berner senners gehad. Dus… toen ze hoorde dat we een hond willen over een tijdje, bood ze zich al aan als oppas. Altijd handig!

En voor je het weet is het dan 18.00 uur en ben je gesloopt. Na wat gegeten te hebben, liggen we eindelijk op de bank. Moe, maar voldoen! De start van een spannende periode. En de start van een nieuw leven eigenlijk. Op en top gelukkig!

  9 comments

 1. Agaatt   •  

  Het geluk spat er af! Het is jullie zo ontzettend gegund!
  Op deze eerste dag van jullie nieuwe leven, wens ik jullie ongelooflijk veel plezier, geluk en liefde op en rondom jullie nieuwe stek.

  Liefs!

 2. Rianne   •  

  Eindelijk is het 11 december!! Ontzettend veel geluk in jullie nieuwe huisje,, en fijn dat jullie leuke buren hebben 🙂 Veel plezier =D

 3. Maaika   •  

  Gefeliciteerd… =)

 4. Roelfina   •  

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis. Nu er echt jullie eigen thuis van maken, maar aan de vorige blogposts te zien, zal dat wel gaan lukken 🙂

 5. Shanti   •  

  Gefeliciteerd met jullie huis! Echt super leuk!

 6. Marieke   •  

  Super zeg! Ik vind het helemaal leuk voor jullie. Veel geluk gewenst!!

 7. Mirjam   •  

  Hé Laura!
  Is het ervan gekomen, het nieuwe huis?
  Leuk om te lezen.
  Veel geluk!!

  Gr,
  Mirjam

 8. Laura   •     Author

  @ mirjam: hey wat leuk je hier te treffen. Ja, het heeft even geduurd, maar het is toch gebeurd. En het is gaaf! (en vermoeiend) Als ik binnenkort wat meer tijd heb (heb je even?) zal ik je even uitgebreid mailen.

 9. Mirjam   •  

  Ik kijk uit naar je mailtje. 🙂
  Maar doe maar eerst even lekker druk… ;-p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *