Project werkkamer

Een werkkamer hebben we in ons appartement nooit gehad. De tweede slaapkamer was lange tijd een rommelhok. Een combi van kledingkast, wasmanden, droger en bureau. Tot we besloten laptops te nemen en de tweede slaapkamer enkel te gebruiken als was/kledinghok. Maar toen kreeg Laura hobby’s…

Ik ging sieraden maken en had dozen vol kralen. Toen die hobby op een laag pitje stond, schafte ik een naaimachine aan. Met vlagen naaide ik veel en met succes ook. Maar elke keer alles uit die kamer naar de woonkamer sleuren en dan een uur later weer op te moeten ruimen omdat er ook gegeten moet worden aan die tafel… Niet ideaal! En dus verheugde ik me enorm op eindelijk een werkkamer.

Droomwerkkamer

De werkkamer werd uiteindelijk een werkstudio. De zolder is namelijk een open ruimte met aan drie kanten ramen (na ja, twee kanten ramen en één glazen pui). En aangrenzend nog een bijna 20 vierkante meter dakterras. Een droom! Ferry liet de inrichting aan mij over en dus besloot ik dat de kamer – net als mijn website – grijs/wit/zwart/roze moest worden. En om Ferry niet teveel tegen het hoofd te stoten, zou ik het bij roze details laten (zie ook het moodboard).

Nuttige kerstdagen

De kerstdagen waren ideaal om een grote slag te slaan in de werkkamer. De kast van 2.00 x 2.40 meter (feitelijk twee kasten) kostte bloed, zweet en tranen. En veel gevloek! Maar met een geweldig resultaat, wat ben ik blij met deze kast. Gisteren en vandaag richtte ik hem verder in. Mijn geweldige bureau kwam bij het raam te staan, de stoel werd in elkaar gezet en de tafeltjes.

Oké, er komt nog een fotowand, de verlichting moet nog opgehangen worden en de kamer kan nog wat details gebruiken. Maar wie wil er nu niet zo’n werkkamer?

  5 comments

 1. Joeltje   •  

  Ik lig hier met open mond… echt prachtig.

  Wij hebben ook een nieuwbouwhuis, twee jaar oud. Hebben nog niets aan de zolder gedaan maar het plan is ooit een megawerkkamer te maken. De zolder is 5,5 meter hoog en 12 meter lang. Geweldige ruimte. Jouw werkstudio geeft een goede impressie van het worden kan. MooI!!

 2. Joyce   •  

  Het is echt een hele mooie kast !:D Gaaf hoor zo’n werkkamer!

 3. Laura   •     Author

  @ joel: ik zit meestal als ik laptop, je moet ook niet gaan liggen 😛

 4. Roelfina   •  

  Wauw, wat een mooie ruimte! Die witte kast is echt heel strak, zou ik zo ook bij ons thuis willen neerzetten 🙂

 5. Cindy   •  

  Heel mooi, ik hou ook wel van dat strakke. Heerlijk zo’n kamer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *