Het huis door de ogen van een trotse bewoonster

Ik denk niet dat veel mensen het voor elkaar krijgen: op zaterdag verhuizen en op maandagavond letterlijk alles aan de kant hebben. Geen ingepakte doos meer te vinden, geen rondslingerend gereedschap meer, geen vieze vloer meer. Nee, een leefbaar, gezellig huis met twee mensen – inclusief wallen en rugpijn – onderuitgezakt op de bank met een bak chips.

Dat is hoe we er nu bijzitten inderdaad. Het ging niet zonder slag of stoot – de wc boven ging lekken, de wifi veroorzaakte problemen, we hadden een heel eigenwijze plank waar we een paar uur mee bezig waren – maar we leven en het huis is aan kant.

De afgelopen weken stond de gang telkens vol met verhuisdozen, leeg al dan niet vol, vuilniszakken, klusschoenen, en wat we dan ook maar kwijt wilden. Nu kom je binnen in een statige gang, die gekenmerkt wordt door de trap als blikvanger en de sjieke deuren. Loop je de woonkamer in dan komt de warmte van de behandelde vloer je tegemoet. Oké, de witte lamellen ogen nog een beetje saai, maar daar komt ooit nog wel wat anders voor. Een paar lampen moeten nog zijn plek krijgen, maar dat komt als de snoerenlijstjes zijn aangelegd. Daar hadden we vanavond geen zin meer in. De keuken is een oase van rust, met uitzicht op de bosrand. Menig hond komt er langs wandelen met zijn baasje en we genieten ervan.

De eerst verdieping heb ik vandaag wederom gedweild. Hij is vast blij met me, drie keer in een week tijd. De badkamer heb ik zondagavond ingewijd met een lekker lang bad. Boekje erbij en Laura is happy. De slaapkamer is werkelijk een balzaal. We wisten dat hij groter was dan onze huidige kamer, maar zo groot? Fijn! In de kleedkamer pronkt een grote kast met naar mijn mening nog iets te weinig kleding aan mijn kant. Maar geld is even op.

De werkkamer, mijn domein. Helaas heb ik er nog niet veel tijd doorgebracht. Af is hij wel, op een snoergootje na. Zelfs de fotowand is af en hij is zo mooi! Het dakterras komt van het voorjaar, daar is het nu ook geen tijd voor.

Maar waar ik ook loop in de woning, ik word er blij van. Wedden dat jullie me snappen als jullie het filmpje zien? Over een paar dagen. Want ik wil bij daglicht filmen en deze week verwacht de baas me helaas weer met 300% inzet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *