Exit huis 1

Wekenlang had ik het op Twitter over huis 1 en huis 2. Huis 1 was in dit geval een huurhuis in Almere-Stad en huis 2 ons droompaleis in Almere-Buiten, waar we sinds 23 januari wonen. Maar huis 1 hadden we ook nog, tot vandaag…

Ik had verwacht dat ik het raar zou vinden, weggaan van de Cinemadreef, waar we respectievelijk 9,5 en 7,5 jaar hebben gewoond. Maar het was niet raar. We waren er klaar. De buurt ging achteruit, sommige buurtbewoners zag ik liever niet dan wel. Al was onderbuurvrouw M. een schat, alle postpakketjes werden daar al die jaren bezorgd, alleen bij aangetekende post hoefde we naar het postkantoor. Wat zal ik M. nog gaan missen. De ruimte die we hadden was al die jaren prima, maar nu werd hij te klein. En de dreef, waar onze flat aan grensde, was de hoofdweg naar het centrum en met alle uitbreidingen van de afgelopen jaren, was er ook steeds meer geluidsoverlast. We wilden rust. En toch had ik verwacht dat ik er moeite mee zou hebben de deur achter me dicht te trekken voor de laatste keer.

Maar feitelijk was er geen laatste keer. Toen we gingen verhuizen stond ik alles beneden in te laden en sloot Ferry met mijn vader de deur achter zich dicht. Zaterdag zijn we wezen schoonmaken (en onderbuurvrouw M. bedanken), maar ook toen was het Ferry die de deur sloot, terwijl ik al een verdieping lager was. En ook de oplevering ging aan mijn neus voorbij: die deed Ferry vandaag terwijl ik nieuwe stagiaires aan het inwerken ben (en dit blogje in de lunchpauze schrijf).

Geen laatste keer de deur dicht trekken dus, geen emotionele gevoelens, geen tranen. Het is gewoon klaar. Daar hebben we al maanden naar toegeleefd en het nieuwe huis voelt al als thuis. Voor de blog misschien minder spannend, maar voor mij des te fijner. Ik ben normaliter namelijk niet zo goed in hoofdstukken afsluiten.

  2 comments

  1. Ioni   •  

    Ik had er toch alle verhuizingen moeite mee. Altijd met een zucht de deur gesloten voor de laatste keer en de herinneringen nog eens door mijn hoofd laten gaan.
    Wees blij dat het je deze keer bespaard is 😉

  2. Ferry   •  

    De tijd op de Cinemadreef was een mooie tijd, een tijd dat we daar met veel plezier hebben gewoond. Tijden veranderen, op een gegeven moment doe je weer een stap verder en die tijd is aan gebroken. We gaan het erg fijn hebben met onze ” Eigen ” Home, en wat betreft de omgeving die is top! wie wil dat nou niet tussen de herten en wilde paarden lopen…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *