Ik ga op reis en ik neem mee…

… een zaklamp, waterschoenen van de Schoenenreus, reishanddoeken, malariatabletten, bikini, regenponcho, anti-muggenspul, camerabenodigheden, waterdichte tasjes en ogen met een virus.

Ja, het wordt me een aparte reis. Op het ene moment lig je in je bikini in een hangmat en het volgende moment krijg je een stortbui in de jungle over je heen. Van een temperatuur rond het vriespunt, ga je naar de 30+ graden. En ondertussen stijgt de luchtvochtigheid naar 80-95%.

Dat laatste is dan wel weer heel fijn voor mijn ogen. Nee, het ziek zijn van van de week heeft niet doorgezet, maar ik zat vanmiddag wel bij de huisartsenpost nadat ik vanmorgen wakker werd met pijnlijke ogen. Conclusie: een virusinfectie van het oogslijmvlies. Niets aan te doen, veel irritatie en dan moet het overgaan (na een week). Alleen druppels om de irritatie te verminderen. En dat is zeker in een droog vliegtuig fijn. Heb ik weer. Kan ook nooit gezond op reis gaan.

Ondertussen ben ik me nog niet bewust van het feit dat ik morgen in Zuid-Amerika zit. Misschien is dat maar goed ook, dan kan ik me nu nog niet druk maken om het feit dat ik weer 9 uur (!) in een vliegtuig moet zitten. En dat voor iemand met vliegangst. Online ingecheckt ben ik trouwens al wel. Volgens mij heb ik alleen de hele groep online ingecheckt. Oeps! Na ja, fijn voor diegene die het anders vergeten was.

Voor nu ga ik vast afscheid nemen. Mijn laatste blog voor mijn eerste reis naar Zuid-Amerika. Vanavond een quality time-avondje met Ferry. Want ja, die ga ik wel missen. En jullie mogen mij gaan missen. In de jungle geen wifi en mijn laptop blijft thuis. Zal dat even wennen zijn…

  5 comments

 1. Joeltje   •  

  Veel plezier!!!!

 2. Serena   •  

  Je zit inmiddels al in het vliegtuig, maar…… Heel veel plezier!!!

  Liefs Serena

 3. Joyce   •  

  Inmiddels heb ik op twitter al gelezen dat je bent aangekomen 😉 Maar alsnog heel veel plezier!

 4. Maria   •  

  Vervelend van je ooginfectie. Hoop dat die snel overgaat. En veel plezier in Zuid Amerika!

 5. Marieke   •  

  Ik hoop dat je het heel erg naar je zin hebt! Suriname is een prachtig land vol uitersten, ben benieuwd naar je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *