One night @ Paramaribo

Weet je nog… het effect dat Stockholm op me had na vier dagen rondreis door rustig Zweden? Dat effect had Paramaribo ook op me. Na vier dagen jungle, zonder beschaafde wereld. Maar 12 uur en 6 pina colada later moest ik concluderen dat Paramaribo eigenlijk best fijn is.

Ik moet eerlijk toegeven: we hebben te weinig van Paramaribo meegekregen. Vrijdagmiddag kregen we een citytour. Op het heetst van de dag, dus niet echt productief. Toch zagen we Fort Zeelandia, het Onafhankelijkheidsplein en de Palmentuin. En natuurlijk de door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatste binnenstad. Met alle monumentale panden. Echt leven ging Paramaribo echter pas ‘s avonds/nachts.

En nu kan ik je gaan vertellen over de foute Chinees waar we plaats namen op het terras en de grootste lol hadden (even was ik de haat-liefde-verhoudingen die ik met de groep had vergeten) om twee Nederlanders die het niet door hadden. Ik kan vertellen hoe we poffertjes aten in Zuid-Amerika om 2.00 uur ‘s nachts of hoe ik een rozenverkopende Surinamer wijs maakte dat ik drie mannen had (medereisgenoten A, T en T welteverstaan). Ik kan je vertellen hoeveel lol we hebben gehad om medereisgenoot T. die elke vrouw op straat versierde. En ik kan je vertellen hoe een van ons met zijn dronken kop het straatnaambord van de Maagdenstraat jatte. Maar punt is (als zo vaak): je had er bij moeten zijn!

Wel kan ik je vertellen dat stappen in Paramaribo een lachertje voor je portemonnee is. Voor 162 SRD (om en nabij € 40,-) bestelden we zeven liter flessen bier, een pina colada en diverse calamari. Later op de avond was ik € 6,- kwijt voor een pina colada en een rum cola. Daar kunnen de Nederlandse steden nog wat van leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *