“Zeg, hoe zit dat nu met die puppyverhalen?”

Ja, die vraag kreeg ik de laatste tijd heel wat n.a.v. mijn vorige blog. En ook Ferry liet wat vallen op Twitter en iedereen wilde weten hoe of wat. Nou, bij deze: we willen een pup. Zo’n wollige Page-pup die er met je toiletpapier van door gaat, maar dan net iets beter opgevoed zeg maar.

De voorliefde voor honden, en dan met name Golden Retrievers, zit er bij ons beiden allang in. Ferry wilde vroeger graag een pup en liet de honden van kennissen uit. Ik wilde ook graag, maar we waren altijd weg. Verstandig als mijn ouders waren kwam er geen hond. Maar als je diep in het hart van mijn vader had gekeken… Anyway, toen we samen gingen wonen, waren we het er over eens: er komt een hond.

Die liefde en wens is er altijd gebleven: voor lieve, sullige Quinten en ook na lieve, sullige Quinten. Maar met de ervaring van dat kleine mormel in ons hoofd, wilden we het rustig aan doen en alles goed overwegen. We wilden meer ruimte (en dat is gelukt!), we wilden meer tijd (en als Ferry straks een nieuw rooster heeft komt dat goed) en we wilden bovendien meer rust dan toen.

Omdat Ferry’s nieuwe rooster in aankomst is – hoewel je nooit weet hoe lang dat duurt in de ambtenarij – zijn we vast contact gaan leggen met diverse erkende Golden-fokkers. Zo waren we onlangs bij een fokker in Almere, die maar liefst 11 Goldies zelf opvoed. Daarbuiten had ze een nest puppy’s van een week, om verliefd op te worden. Nuchter als ik ben – wat ik nooit ben, maar in dit geval niets iets nuchterder dan Ferry – liet ik me niet door deze schattige wollen bolletjes meeslepen. Ik stelde de fokker gedisciplineerd vragen. Ondertussen werd ik overigens (hoe nuchter!?!) wel verliefd op haar 11 maanden oude Domain, een schattig reutje dat dol was op knuffelen.

Voor onszelf zijn we nu alles op een rij aan het zetten: hoe gaan we het met name het eerste jaar doen met opvang? Geen vakantie opnemen, maar gespreid dagen opnemen, om zo maar 1 a 2 keer per week een oppas nodig te hebben. Mijn ATV flexibel inzetten en hopen dat Ferry ook vaak in het weekend werkt, wanneer ik vrij ben. Hoe doen we het met vakanties? Mijn vader blijkt nog steeds net zo te staan springen als toen met Quinten. Da’s mooi meegenomen! Ondertussen kocht ik afgelopen week een boek voor Ferry, dat inmiddels bijna uit is. Al lezend in bad hoorde ik om de vijf minuten een nieuwe tip aan.

Ja, het duurt nog even. Als het gaat gebeuren wordt het tussen augustus en… tja en? Je bent afhankelijk van de nestjes. Laten we zeggen dat hij of zij – en ik denk dat het een hij wordt, ook dat moet je goed overwegen – binnen een jaar bij ons is. Zie je de schattige Page-foto’s al voor je?

  6 comments

 1. Puck   •  

  BIj ons kwam er minder plan en voorbereiding aan te pas. Wij waren in een winkel en vielen zwaar in love op een van de pups daar. Dus toen konden we niet naar huis zonder… En daar hebben we nog geen dag spijt van gehad. (ik was destijds werkloos, dus dat maakte het thuiszijn ook wat makkelijker).

 2. Laura   •     Author

  @ puck: zo ging het bij ons bij Quinten dus ook (alleen dan geen winkel, maar internet). We hadden pech met Quinten, als ‘ie niet ziek was geweest was het ongetwijfeld goed gegaan. Maar juist door deze ervaring willen we nu bewust alle stappen maken.

 3. Ioni   •  

  Leuk!
  Wij woonden vroeger vlakbij SoHo/Stichting HulpHond en daardoor kwamen er heeeeel veel schattige page puppies door de straat altijd. Heel leuk 😀
  En veel mensen in het dorp voedden ook zo’n puppy op tot de leeftijd dat hij getraind is en bij iemand met een beperking in huis kan.

  Ze zijn echt überschattig 😀

 4. Rianne   •  

  Super dat jullie er goed over nadenken.. en wat goed dat je al die page-puppy’s kunt weerstaan! Ik had dat écht niet gekund.. Vriendlief en ik zijn er ook heilig van overtuigd dat -als we ruimer wonen – er nog een hond bij komt. En dan geen kleintje zoals we nu hebben (JackRussel) maar een heerlijke knuffelbeer!
  @Ioni Dat lijkt me ook erg leuk om te doen,, maar ik zou echt geen afscheid van zo’n hondje kunnen nemen!

 5. Lnnkz   •  

  Wat leuk voor jullie! Ik vind honden zelf ook erg leuk, maar omdat we beiden fulltime werken zie ik dat niet zitten. Vind ik dan weer zo sneu voor het beestje.

 6. Laura   •     Author

  @ ioni: ik zou dat dus echt niet kunnen! Aan de andere kant vind ik de puppy’s natuurlijk wel het allerschattigst, en dan heb je elke keer een pup 😛 Maar de tijd die er in gaat zitten…. Respect voor die mensen hoor!

  @ rianne: ik heb mezelf ook versteld doen staan eigenlijk. Had kennelijk uit mezelf al een muur om me heen gebouwd ofzo, om emoties te voorkomen 🙂

  @ lnnkz: wij werken ook beiden fulltime hoor 😉 Alleen Ferry draait heel andere diensten (waarschijnlijk straks 11/11/24 uur, waarvan 1 van de 3 regelmatig in het weekend). Toen we Quinten hadden werkten we beiden 4 dagen en hielden we er drie over. Ik was vrijdags vrij en Ferry maandags.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *