Zomer: daarom!

Oké, Piet Paulusma heeft gezegd dat er dit weekend sneeuw gaat vallen. Maar ik zeg: het wordt zomer. En dus valt er dit weekend geen – ik herhaal geen – sneeuw. Er zijn namelijk 1001 redenen waarom ik heel erg verlang naar de zomer. En verlangens zijn er om uit te komen. En als het even kan heel snel.

Want als het zomer is dan kunnen we eindelijk van onze tuin gaan genieten. Een tuin die we nooit hebben gehad. Een tuin waarvoor we morgen naar een goddelijke tuinset en twee nog goddelijkere ligbedden gaan kijken. Waar ik dan in mijn vandaag aangeschafte bikini op kan liggen (want naakt kon op ons balkon, maar hier echt niet meer). De bikini die ik overigens niet alleen voor de tuin kocht, maar ook voor Thailand. Daarover later meer.

In diezelfde tuin kunnen we dan BBQ’s houden. Bijvoorbeeld op mijn verjaardag. Maandag 24 mei, noteer hem maar vast voor de digitale felicitaties, word ik 29. En een housewarming-BBQ voor de lieve Twitteraars die tijdens de verbouwing zo met ons meeleefden. In diezelfde tuin wil ik hangmatteren in de hangmat die ik uit Suriname mee nam. Het liefst met een cocktail erbij. Tot ‘s avonds laat, want afkoelen doet het natuurlijk niet lang. En mocht het onverhoopt te vroeg donker worden, dan zorg ik voor sfeervolle kandelaars in de tuin. En een lichtje op de nieuwe tuintafel.

Maar de zomer speelt zich niet alleen in de tuin af hoor. Er zijn meer redenen waarom ik zomer wil. En wel nu! Ik wil mijn flipflops weer aan kunnen trekken en dan op blote voeten op het werk rondlopen. Ik wil de korte rokjes uit de kast trekken. Zonder dat ik daar een dikke legging onder aan hoef te trekken. Ik wil de geur van zonnebrandcrème. En ik zeg weg met de melkflesbenen! Oh, en die hippe DKNY-zonnebril kan ik dan ook weer uit de kast trekken. En wat dacht je van fijne zomerhits, die je mee kunt zingen met je iPod als je lachend op de fiets zit? Lachend omdat je bril een keer niet voorzien is van 1001 regendruppels. Ook ga ik voor lange zomerse wandelingen in de Oostvaardersplassen, in mijn mooie lang zomerjurk. Je weet wel, diegene die ik vorig jaar in Las Vegas kocht. Maar toen ik terugkwam uit Amerika, was de herfst hier begonnen. Amper gedragen!

Daarom wil ik dus zomer. En weet je: het mag ook best even regenen aan het eind van zo’n zomerdag. De geur van gras en verse regen na een warme dag is lekkerder dan welk parfummetje dan ook. Ik zeg: zonnetje, start met stralen! En wel nu. Of morgenochtend, want nu zit de maan je in de weg.

  6 comments

 1. Lnnkz   •  

  Ik snap je helemaal. Ik wil het er niet in wrijven, maar ik heb dat op het moment allemaal heerlijk! sterker nog.. als ik een beetje geluk heb, heb ik straks een maand of 8 zomer gehad. I’m a lucky girl!

 2. Ri   •  

  Ik ook! Ik ook! Ik ook! Ik ook! Ik ook!

  Nu! Nu! Nu! Nu! Nu!

 3. Eva   •  

  ai, ik had nooit moeten beginnen met lezen van deze zomerblog… kan nu écht niet meer wachten! *zoekt op google last-minute zon*

 4. Marianne   •  

  God wat had ik al zin in de zomer en hoe erg is dat verlangen nu geworden na het lezen van jouw blog!

  Enne Thailand? Nieuwsgierig, maar gaat het dan toch gebeuren? Je begrijpt, ik als Thailandfan wil er alles over horen! Wanneer, waar, hoe, wie, wat … ALLES dus!

 5. Laura   •     Author

  @ marianne: als het 100% rond is, komt er een posting over. 99% rond nu, maar als het goed is zit ik van 21 t/m 28 maart in Thailand 🙂

 6. Marianne   •  

  Spannend! Werk of prive? Oke oke, ik weet het … geduld is een schone zaak … ik wacht geduldig tot je hier over post op je blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *