Een stukje DNA

Als @agaatt en ik elkaar tweeten (ja, dit gaat weer over Twitter) dan staat er standaard een hashtag (*) achter, #DNA. Nu een x-aantal maanden later vraag ik me af hoeveel van mijn 1.100 volgers ook daadwerkelijk denken dat we familie zijn. Dat zijn we namelijk niet. Sterker nog: we hebben elkaar nog nooit ontmoet.

Er is wel een link tussen Agaat en mij, of moet ik zeggen tussen Agaat en Ferry? Ze werken namelijk beiden voor dezelfde baas, Veiligheidsregio Flevoland. Nee, Agaat is geen (vaak half omgebouwde) brandweervrouw, maar ze is communicatieadviseur, persvoorlichter en ze doet in crisisbeheersing. Een mond vol is het niet?

Agaat trok direct mijn aandacht door haar geweldige doorzettingsvermogen. Na een nare periode van ziek zijn, vocht ze zich terug. Terug naar het werk, terug in het sociale leven. Waar een ander het niet meer zou zien zitten, maakte zij een grapje over haar lichaam. Geen gezeur, gewoon doorgaan. En dat mag ik. Al ben ik zelf een zeur en vind ik mezelf heel snel zielig.

Van een gezellig Twitter-contact in de openbare timeline, gingen we over in DM-en. Ofwel: elkaar privé-berichten sturen, die al je andere tweeps (Twitter-vriendjes) niet kunnen lezen. Als ik een dip had, vrolijkte zij me op. Als ik advies wilde m.b.t. het huis of piekerde over praktische zaken, was zij daar. Ik stuurde haar weer een DM als ze een onderzoek had. Toen ik Zweedse kronen vond in de la, stuurde ik die naar Agaat. Haar ouders hebben daar een huis, dus zij zou ze beter kunnen gebruiken dan ik. Als dank kreeg ik twee kookboeken thuisgestuurd, waarvan ze wist dat ik ze spaarde. En langzaam was Agaat meer dan een gemiddelde tweep.

Het was ook in die periode dat Agaat de hashtag #DNA introduceerde. Het was in de tijd dat we ontdekten dat we veel overeenkomsten hebben. Neem bijvoorbeeld ons ongeduld, of onze fascinatie met de dood. Ons beider groot hart, want ik durf inmiddels wel van mezelf te zeggen dat ik een groot hart heb. Onze stiekeme onzekerheden over die paar kilo extra. Maar ook het vrolijke, spontane en eigenwijze. Alles valt te herleiden op dat #DNA, althans dat #DNA waarvan je zou denken dat we het toch wel zouden delen. Wat we dus niet doen!

Vereerd voelde ik me toen Agaat enkele weken vertelde dat ze me een geheimpje moest opbiechten. Ik was de eerste na manlief, maar…. ze was zwanger. Een derde kleine. Uiterst geheim en dus moest de altijd spontane Laura haar mond houden op Twitter. Gelukkig niet tegen Ferry. Het was voor mij niet meer dan vanzelfsprekend dat mijn weg te geven shoot voor het Day Zero Project (doel 42) naar haar zou gaan. Er staat dus een zwangerschapsshoot gepland voor deze zomer!

Waarom juist nu deze blog? Omdat ze gisteren openbaar maakte dat ze zwanger is, na een geslaagde echo. Omdat ik meteen een zelfgemaakt cadeautje op de post deed en ze dat zo lief vond dat ik een DM kreeg waar ik van ging blozen: “Ik vind je zo lief! Voelt als het zusje dat ik nooit heb gehad, maar altijd had willen hebben”. Insgelijks, Agaat.

* Hashtags zijn een soort labeltjes die je aan je tweet (twitterbericht) kunt hangen om aan te geven dat het over een bepaald onderwerp gaat.

  7 comments

 1. Agaatt   •  

  Ik ben er even stil van.. En dat is een unicum.

 2. Cindy   •  

  Lief!

 3. Marieke   •  

  Wat super zeg! En wat heb je er ook een mooie blog aan gewijd.
  Koesteren, zulke contacten!

 4. Roelfina   •  

  Wauw wat een lieve blog! Zo wordt de wereld toch een stukje kleiner door Twitter.

 5. Agaatt   •  

  Ik heb je blog nu een keer of twintig doorgelezen. Wat vind ik het ongelooflijk mooi beschreven, wat voel ik me vereerd, wat schrijf je rake dingen.. Ik ben er nog altijd stil van. Ik weet gewoon niet hoe ik hier op moet reageren. Bedankt lieve Lau. Voor je woorden, maar bovenal voor je vriendschap.

 6. Nienke   •  

  Wat een boel liefde, zo in zeven alinea’s. Ik word er gewoon ook een beetje gelukkig van. 🙂

 7. Agaatt   •  

  Ja, ik beken! Ik lees hem wéér door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *