In een achteraf straatje

Ik lig in een donker kamertje, in een achteraf straatje. Met alleen het geluid van de airco, op een dun matje. Met een ziekenhuisblouse en een veel te wijde broek aan. Wachtend op een echte Thaise massage.

Zeg nu zelf… Je kunt toch Thailand niet verlaten – en dat doen we morgen al – zonder een Thaise massage te hebben gehad? Tel daarbij op dat ik bij de waterval van Leonardo iets in mijn rug heb verrekt, en ik smacht er naar. De gids loodst W. en mij naar een massagesalon waar we anderhalf uur gemasseerd zullen worden voor slechts 300 baht.

Ze spreidt mijn benen en gaat er tussen zitten. Meteen gooit ze haar volle gewicht op mijn liezen. Slik! Dit wordt geen op-en-top ontspanningsmassage, denk ik meteen. En dat blijkt. Ze pakt gevoelige punten in mijn toch al gevoelige benen. Ze legt ze praktisch in de knoop om haar handelingen uit te kunnen voeren. Ze voert drukpuntmassage in mijn lies uit en in kan je vertellen, voor preutse mensen kan dat wat te intiem zijn. Evenals het feit dat jouw hand regelmatig ten hoogte van haar kruis ligt.

Hoewel de massage hard begint, kan ik uiteindelijk toch ontspannen. Sterker nog, volgens mij ben ik even weggeweest. Tot ik mijn ogen open deed en ik haar letterlijk op mijn rug had zitten, met haar knieën mijn kont masserend. Even ga ik door de grond als ze mijn nek behandelt. Maar heb ik dat ook niet na een Nederlandse massage?

Na anderhalf uur ben ik zo ontspannen als wat. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om hier maar 6/7 euro voor te geven en geef een flinke fooi. Dat was deze belevenis meer dan waard!

  7 comments

 1. Marianne   •  

  Thaise massage is heerlijk, maar vaak ook zeer pijnlijk. Maar het is blijkbaar goed voor je lijf en idd, je moet die ervaring gehad hebben als je in Thailand bent. Ben zelf ooit naar een blinde masseur geweest. Ook een hele belevenis daar maar dat was zo ontzettend goed dat ik liefst nog een keer ga als ik daar weer ben. Ik neem wel sowieso een paar keer per reis naar Thailand een voetmassage of voetreflexmassage. Is ook niet altijd zonder pijn, maar wel heerlijk ontspannend na afloop.

 2. Jody   •  

  Mocht je in Siem Reap ergens een uurtje over hebben, dan moet je eigenlijk eens op zoek gaan naar ‘Seeing Hands’ (in 2007 zaten ze in een smal steegje tegenover de enige werkende geldautomaat, makkelijk te vinden). Een stevige Shiatsu-massage van blinde mensen, ook bijna voor niets!

 3. Ans   •  

  Hoi wil wel even ruilen met je al is het alleen voor de massages heerlijk
  geniet er maar van

 4. Marieke   •  

  Owww wat klinkt dat heerlijk!! 😀 Echt genieten!

 5. Cindy   •  

  Lekker hoor!

 6. Laura   •     Author

  @ jody: gezien het programma gaat dat hem niet worden 🙁

 7. Jody   •  

  Dan is dat bij deze een goed excuus om nog eens terug te gaan met Ferry 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *