Natte vingers

Witte lis, Japanse iris, dwerglisdodde, naaldgras, moeras aronskelk, lidsteng, grote egelskop, Japanse holpijp, vederkruid, egelsboterbloem, bonte bies, krul-pitrus, bont moeras, watermunt, moerasooievaarsbek, moerasgladiool… Daar sta je dan in het tuincentrum voor een stelling met waterplanten.

Want bij het nieuwe huis zat een vijver. Een vijver van maar liefst 7 meter lang met vier vissen. Of nee, dat dachten we. Dit weekend kwamen we er achter dat het er zeven zijn. Zeven simpele goudvissen. Of zes simpele goudvissen en één koi. Maar dat kunnen we nog niet zien. Want het water is te troebel. Wat niet alleen een lelijk gezicht is, maar ook slecht is voor deze waterbeestjes. En dus vroegen we advies aan een vijvermeneer…

Kassa!

En advies kost altijd geld, want er word je altijd wat aangesmeerd wat veel geld kost. Daar kun je donder op zeggen. Maar eerlijk is eerlijk, als je dan toch een vijver hebt, is het ook wel fijn als je de vissen kunt zien. En als de waterplantjes bloeien. De vijvermeneer stak ons aan met zijn enthousiasme, hij kreeg me bijna zo gek om een koi van € 6.000,- te kopen. Een Japanse vlag (wit lijf, rode stip op neus). Maar het filter en de pomp waren duur genoeg en dus plaatsen we de bestelling.

Groene sprietjes

Op de pomp en filter moeten we nu een kleine week wachten, maar de voorbereidingen worden al getroffen. Ferry heeft zijn klushanden en groene vingers omgewisseld voor natte vingers. In de vijver is een speciaal stuk ingericht voor waterplanten. Ja, die waterplanten waar je hierboven alle mooie namen kunt lezen. De Latijnse namen heb ik jullie bespaard. Vanaf de bank (waar ik nu zit) zie ik een mooi randje rotsstenen – mijn idee! – met daarachter mooie groene sprietjes. En nu hopen dat het snel groeit.

Zodat we na 20 april – als onze nieuwe tuinset en onze ligbedden worden bezorgd – in de zon kunnen genieten van een heldere vijver. Als we echt kunnen zien of het zeven vissen zijn, of misschien toch stiekem meer…

  5 comments

 1. Saar   •  

  Ook al kikkers gespot? Of kikkervisjes?

 2. Laura   •     Author

  Ferry riep me toevallig net omdat hij de eerste zag. Je schijnt alleen kikkers niet teveel toe moeten te laten in je vijver, kikkervisjes dan ook verwijderen etc, tbv de vissen.

 3. Deirdre   •  

  heerlijk zeg een vijver in je tuin 🙂 Alleen niks voor mij, ik heb totaal geen groene vingers en heb mn thuin het liefst zo simpel mogelijk. Hopelijk komt het zonnetje snel naar buiten zodat je lekker in je tuintje kan zitten.

 4. Ioni   •  

  Leuk! Je gaat er vast foto’s van maken. Toch? Toch? 😉
  Vissen houden is altijd moeilijk vind ik. Je moet toch een heel eco-systeem op peil zien te houden. Veel succes er mee 😀

 5. Wondelgijn   •  

  Een koi van 6000 euro? Ik heb het echt 10 keer over zitten lezen?? Gelukkig heb je dat niet gedaan! Jeetje… dat is wel erg veel geld voor die paar dagen dat je aan de vijverrand kan zitten mijmeren… (of ben ik nu een te nuchtere Hollandse??)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *