Mijn tuin is top

Wat ik doe als de zon schijnt en ik vrij ben? In elk geval niet tussen alle strandgangers in de file gaan staan om op een winderig strand te gaan liggen. Dat is ook niet nodig, want we hebben ons eigen paradijsje. Onze achtertuin.

Ik zal de eer voor de tuin niet geheel bij onszelf neerleggen: 10 jaar geleden werd de basis van deze tuin door een architect gelegd. Mooie houten vlonders, een flinke vijver (met zeven goudwinders die bij de prijs van het huis in zaten) en bamboeplanten. Een basis waar je blij mee mag zijn. Zeker als je daarbovenop die schattige druivenrank telt, waar ik echt verliefd op werd toen we de eerste keer gingen kijken.

Maar er was nog wel werk aan de winkel. Zo was de vijver eigenlijk al die jaren slecht onderhouden. Sorry, oud-bewoners. Er zat een mini-pompje in en geen filter en dat terwijl er 10 kub water in zit. Arme vissen! We schaften een bescheiden geprijsd ecosysteem aan. Zagen we eerst de vissen niet, nu kunnen we zelfs zien als ze op de bodem liggen. Want dat is wel een nadeel aan goudwinders: ze zijn schuw. Ze eten niet als koi karpers uit je hand. Maar ja, met koi karpers moeten de lelies er uit en dat vinden we dan weer zonde.

Een andere wens die we hadden, was een mooie tuinset. Een tuinset waarin rijkelijk is bijgedragen door onze naasten op de housewarming in december. In maart schaften we hem aan, en de levering ging niet over rozen. Maar uiteindelijk werd afgelopen weekend het laatste deel bezorgd. Helaas hebben we de ligbedden nog niet echt kunnen testen door gebrek aan zon, maar we zijn er wel blij mee. En wat we wel uit ervaring weten, is dat de eetstoelen geweldig zitten. En de tafel een pareltje is.

Ook de groene delen van de tuin hebben we enigszins aangepakt. Mijn wens was een vlinderstruik en dat hebben we dan ook direct uitgevoerd. Ze moeten nog even groeien, maar dan kan ik mooie vlinders fotograferen en jullie daarmee verblijden. De borders hebben we ook aangepakt. Al het dooie, grauwe spul er uit en vervangen voor mooie grassoorten. Dat past mooi bij de vijver. En van @elmahar en @enee8 kregen we tijdens de eerste barbecue van het jaar geweldige plantenpotten. Met dit als resultaat!

En dus hoop ik dat we morgen, een dag zonder plannen, een glimpje zon kunnen vangen en ik die gave ligbedden kan geen testen. Ben je al jaloers?

P.S. Alle foto’s van de tuin rustig bekijken? Ga dan naar Flickr.com. Nieuwe blogbezoekers kunnen hier meteen de rest van ons huis bewonderen.

  10 comments

 1. Joeltje   •  

  O mén wat een mooie tuin! Ook wij hebben een tuin die onder architectuur is aangelegd maar wel een hele andere. Wij willen nog steeds een nieuwe tuinset, maar vinden niet echt iets wat we beiden mooi vinden. En dan te bedenken: we hebben 2 grote terrassen, dus mogelijk 2 nieuwe tuinset’s.. pff..

  Jullie tuinset is prachtig, de waterpartij ook. En vlinderstruiken wel flink snoeien aan het begin van de lente hè, anders ontploffen ze: kunnen écht heel groot worden.

 2. Laura   •     Author

  @ joel: ja ergens volgend jaar dus, ze zijn nu nog onder kniehoogte. En gelukkig kan de tuin daar nog goed gevuld worden (achter de ligbedden), dus komt mooi uit 😀

  Ik vond tuinsets vinden ook moeilijk hoor. Wij wilden dat de ligbedden bij de eetset paste en we wilden een strakke eetset, maar niet dat oubollige wat je bij je (schoon)ouders ziet. Meeste loungesets zijn lage sets en dat wilden we weer niet, daarvoor wilden we ligbedden. Dit was de eerste bijpassende set die we vonden.

 3. Cindy   •  

  Heel mooi geworden!

 4. Marieke   •  

  Super zeg, wauw! Wat heerlijk om je eigen relaxplekje te hebben. 😀 Laat die warme zomers maar komen!

 5. Ellemijn   •  

  Wow, wat een prachtige tuin! Ik snap dat je daar vrolijk van wordt! 🙂

  Liefs, Ellemijn

 6. Annika   •  

  Ik ben niet jaloers. Ik ben niet jaloers. Ik ben niet jaloers.
  Ik? Jaloers? Op jullie onwijs mooie tuin? Nee joh…

  Geloof je me? 😉

 7. Wondelgijn   •  

  O nee, wat mooooooiiiii!! Laat de zon maar komen!!!!

 8. Borg   •  

  Ik zou best een tuin willen hebben, maar alleen als ik er ook een tuinman bij krijg! Toen ik laatst op zoek was naar plantjes voor mijn balkon viel me trouwens ook hoe duur tuinspul is. Ongelofelijk.

  OT: heb eindelijk weer eens bijgelezen. Mooie foto’s heb je bij je reisverslagen geplaatst!

 9. Ioni   •  

  Het is een prachtige tuin en hij ziet er goed onderhoudbaar uit. Ik ben geen tuinierder. Ik hou niet van beestjes, hoewel ik er niet bang voor ben, ik hoef ze niet op mijn lijf. En ik heb zwarte vingers, als wat ik aanraak gaat dood uiteindelijk 🙁

  Maar goed het ging over jullie tuin, die ik werkelijk prachtig vind. De set die je hebt aangeschaft is ook super. De moeite waard van het gedoe 😀

 10. Maris   •  

  Wat een mooie ingerichte tuin. Wij gaan binnenkort ook onze tuin doen, maar weet nog niet hoe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *