29: the day after

Je moet weten: Ferry en ik zijn vroege slapers. Het komt zelden voor dat we na middernacht op bed liggen. Tenzij we een feestje o.i.d. hebben. Het gebeurt dus ook zelden dat we een van onze verjaardagen om 0.00 uur vieren. Maar toen we zondag om 23.20 uur in bed doken, wilde ik per se dat we dit keer wel wakker zouden zijn.

Ferry ging nog even Twitteren, ik las nog even een niet-nadenken-flodder-romannetje van mijn moeder. En voor we het wisten was het 0.03 uur en was ik jarig. Heel lief zei Ferry: “Ik had nog wel een cadeautje voor je willen kopen, maar ik wist niet wat.” Lekkere nuchtere man die van romantiek geen kaas heeft gegeten heb ik toch. Een knuffel, een kus en wat lieve woordjes stemde mij trouwens ook al in een jarig-stemming. Wel overhandigde hij me drie kaarten. Drie kaarten die zaterdag al in de bus vielen, maar die ik no way mocht openmaken. “Pas als je jarig bent”, zei Ferry. Hé, ik ben geen vijf! Maar goed, zo rond middernacht had ook wel wat. Hilarisch was de kaart met ’30’ erop, want op mijn blog stond dat ik bijna 30 was. Nee, lieve lezers, er stond ‘bijna bijna 30’.

Erg lang heb ik daarna overigens niet geslapen. Om 5.45 uur was ik klaarwakker. En maar draaien en maar draaien. Wel even mijn #twactie geplaatst en 40 felicitaties op Twitter gelezen. Toen weer in slaap gevallen, maar om 08.30 uur ging het keukenprinsesje aan de gang. Spiesjes rijgen. Na een paar uur had ik mannenhanden. Vieze nagelranden, heel veel gaatjes van het uitschieten met spiesjes en ik denk dat er ook wel wat etensresten in mijn haar zaten trouwens. Ferry kwam af en toe kijken, en vond het net een slachtveld. Ik werk nu eenmaal een beetje chaotisch. Maar… de koelkast stond vol met heerlijke schalen vlees. Veel te veel natuurlijk, want last minute heb je toch altijd nog wat afzeggingen (waarvan sommige met een heel goede reden en sommige *#@*#!*$).

De vrije inloop was vanaf 15.00 uur. En daar stond ik dan in mijn Marilyn Monroe-jurkje met mijn pumps. Waar ik later op de dag spijt van kreeg, maar toen konden ze niet meer uit, want die pumps geven vies zwart af. Als eerste druppelden ouders en broer binnen, met extra stoelen dus dat was fijn. Langzaam vulde de tuin met schoonouders erbij en vriendjes en vriendinnetjes. Om 15.45 uur besloten we de geweldige taart aan te snijden en die viel zeer in de smaak. Ik smulde vooral van de witte chocoladeganache. Geef mij nog zo’n taart!

Ferry in zijn element, ik met mijn moeder in de keuken voor de salades. Vriendin Debbie zette alles op de tafel en toen was het eten geblazen. Oké, we hadden teveel vlees en we hadden teveel salade, maar met een paar grote veelvraten zoals Ferry, mijn vader, mijn broer en vriend Olaf kom je een heel eind. Zelf vergat ik af en toe te eten, en zelfs te drinken. Ik geloof dat ik de hele avond één drankje heb gehad. En nee, ik heb niet eens tijd gehad/genomen om foto’s te maken, helaas helaas. Geen plaatjes van mijn 29e herinneringen, maar in mijn hoofd wel gelukkig.

Overigens is ook het 4 november-raadsel opgelost. Van vriendin Debbie en haar vriend Dennis heb ik een French manicure-behandeling gehad bij de schoonheidsspecialiste. Als het goed is op 4 juni, als het in de agenda van de schoonheidsspecialiste kan. En dat komt even goed uit met mijn eerder genoemde mannenhanden. Van vrienden kreeg ik de DVD Komt een vrouw bij de dokter. Lekker janken op een avondje alleen. Verder kreeg ik vooral veel geld voor cameraspullen, erg welkom! En van mijn schoonzusje en zwager een mini-visagiecursis (schoonzusje is nu naast kapster ook visagiste) en make-up. Verwend dus!

Een drukke dag, al met al. Om 20.30 uur was alle visite weg. En rouwig was ik er niet om. Het was goed zo. En nog maar één ding kon de dag goed maken: een zalig bad met Ferry én een bak champagne-aardbeienijs. De beste afsluiting van een geweldige verjaardag!

  7 comments

 1. Ioni   •  

  He wat suf, mensen die zichzelf nomineren. Ik kon geen keuze maken, voelde me slecht om mensen te kiezen en anderen niet te kiezen. 😡 Daar kan ik me dan schuldig om voelen, zelfs al weet iemand t niet.

  Jammer dat je geen foto’s hebt kunnen maken maar het feit dat je er geen tijd voor had zegt dat je het echt leuk gehad hebt. En dat is super om te lezen. 😀

 2. floor   •  

  klinkt goed vooral die witte chocolade ganache………kwijl kwijl, ik zeg: RECEPT !!!

 3. Nanna   •  

  Klinkt als een geweldige verjaardag..nog gefeliciteerd!
  Witte chocoladeganache en champagne-aardbeienijs mmmmm..ik ga er maar eens naar op zoek 😉

 4. Roelfina   •  

  Dit klinkt als een fijne verjaardag! Geniet nog lang na van alle leuke herinneringen 🙂

 5. Laura   •     Author

  @ nanna: bij de Deen vind je die 🙂 (en welkom!)

 6. Rianne   •  

  hihi klinkt als een super goede verjaardag! Het weer was in ieder geval super dus die tuin zal er prachtig bij gestaan hebben 🙂
  Je #twactie is vlgns mij een goed succes geworden, las maandag alleen maar #twactie tweets in mijn tijdlijn ^^
  Alvast veel succes met het kiezen van de winnaar(s?) – het zal vast een hele moeilijke klus worden

 7. Wondelgijn   •  

  Als eerste: Alsnog van harte proficiat!!! Lang zal ze leven…!! 🙂 Bijna tegelijk jarig met onze middelste dus… Hahahaha (alleen leeftijden zijn dan anders…)
  En als tweede: wij zijn ook van die vroege vogels! In het naar bed gaan en dan ook in het opstaan! Heerlijk toch??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *