Laura gaat op reis (again!)

Twee maanden geleden lag het vliegverkeer plat, vakantiegangers mopperden bij het leven. En ik kon me de frustratie voorstellen. Ik was blij dat ik zelf niet in die periode op reis ging. Nu ben ik blij met diezelfde vulkaanuitbarsting, die toen voor zoveel problemen zorgde. Dankzij deze uitbarsting mag ik namelijk komende week kennismaken met IJsland.

Waarom ik voor deze reis ben uitgenodigd?

“Het bezoeken van enkele ‘hotspots’ op het eiland en ervaren dat de recente uitbarstingen eerder USP (unique selling point) dan een belemmering zijn om erheen te reizen”.

Ja, IJsland kan wel wat positief nieuws gebruiken. Eerst donderde de economie in door de neergang van Icesave (waardoor reizen wel voordelig werd overigens) en toen was daar die ene vulkaan onder de gletsjer met die moeilijke naam – Eyjafjallajökull, ze mogen me komende week vertellen hoe ik dat uit moet spreken – die opeens actief werd. En het schijnt zonde te zijn, die negatieve aandacht, het schijnt een schitterend land te zijn. Zegt niet alleen het verkeersbureau, maar zeggen ook de mensen die ik ken die er zijn geweest. Die met grote regelmaat terug gaan.

Schrijf ik deze blogpost om jullie jaloers te maken? Ja, natuurlijk, ik pronk graag. Nee, natuurlijk niet. Ik wil jullie alleen vast voorbereiden op een tijdelijke radiostilte (laptop gaat niet mee en met iPhone blogposts typen is iets te vermoeiend, als ik al wifi heb in de hotels) met daarna hopelijk boeiende reisverhalen en schitterende foto’s. Dat laatste wordt nog even een uitdaging, want natuurfotografie is niet mijn favoriet. Hoewel ik in Zweden en in de nationale parken in de Verenigde Staten best wat mooie plaatjes heb gemaakt.

Voor nu ga ik me inlezen, kijken wat voor weer het is in IJsland en dan vanavond vast een begin maken met de juiste spullen in de koffer stoppen. Laura gaat op reis!

  10 comments

 1. Marieke   •  

  Super hoor, lijkt me een mooie reis. Heel veel plezier, geniet ervan!

 2. Ioni   •  

  Ja, ik ben jaloers.
  Je kunt geen lelijke foto’s maken in IJsland. 🙂 (Btw het is niet écht heel koud in IJsland 😉 dus beter om laagjes in te pakken dan dikke kleding)

  Geniet er van en ik kijk uit naar je verhaal en de foto’s! 😀

 3. Rianne   •  

  naar IJsland zou ik ook wel heel graag naar toe willen 🙂 Blijkt idd een mooi land te zijn. Heel veel plezier en ik ben benieuwd naar de foto’s.

 4. zuster_klivia   •  

  Cool! Genieten he? Lekker in een geiser gaan liggen, wandelen, Papegaaiduikers eten 😉

 5. Shanti   •  

  Super leuk hoor! Ijsland staat al heel lang op mijn lijstje, we hadden bijna een reisje in mei geboekt maar ivm de uitbarsting leek het mijn vriend beter maar even een jaartje te wachten.

  Ik ben benieuwd naar al je foto’s!

 6. Roelfina   •  

  Lekker hoor zo’n reis in het vooruitzicht. Mijn schoonouders zijn er geweest een aantal jaren terug en het schijnt echt het land te zijn om tot rust te komen. Natuurlijk de vraag of dat ook lukt bij een persreis, maar in elk geval veel plezier gewenst!

 7. Lianne   •  

  IJsland is GEWELDIG!!! Wij zijn er 3 jaar geleden geweest en ik heb heel lang heimwee gehad!

  De natuur is zo schitterend, de weidsheid onbeschrijfelijk. Echt een fantastische ervaring die je echt nóóit meer gaat vergeten!!!

  *En ik ben vreselijk jaloers*

 8. Joyce   •  

  Wat gaaf zeg om naar Ijsland te gaan, lijkt me een geweldig land!
  Have fun!

 9. Danielle   •  

  Heel veel plezier!!
  Geniet ervan.
  Hoe lang ga je?

 10. Laura   •     Author

  @ danielle: woensdagavond land ik weer op NL bodem, kort tripje dus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *