“Heb je dat nu al aan?”

Dat had ik vanmorgen gehoord als Ferry’s wekker niet om 5.00 uur (een uur voor de mijne) was gegaan. Als ik eerst uit bed was gegaan en hem in de slaapkamer gedag had gezegd. Als hij  had gezien dat ik mijn nieuwe jurk aan had. Want ja, nieuwe kleren doe je direct aan. Zo hoort het toch?

Als een echte vrouw word ik blij van kleding kopen. Soms depri, als blijkt dat ik begin van de maand toch teveel geld heb uitgegeven en aan het eind van de maand in de knoei kom. En dat geknoei-aan-het-eind-van-de-maand is nu al begonnen. Brussel was, ondanks de hitte, namelijk te leuk om te shoppen. Slippers voor Ferry, sandalen voor mij, de Rituals leeg gekocht. En dan ook nog een hoge creditcard door de theaterkaartjes van komend seizoen (4x twee).

Toch belde ik Ferry vanmiddag: “Zin om vanavond te shoppen?”. “Waarvan?”, was zijn nuchtere reactie. Immers, controlfreak herself was al een week aan het zeuren dat geld uitgeven er even niet in zat tot het volgende salaris. Maar we hoefden geen geld uit te geven. We konden prima winkelen van de Bijenkorf-bonnen die ik kreeg van een collega (lees: ex-manager) nadat ik een website voor haar overleden zus maakte. Wat ik puur deed omdat ik het fijn vond en niet omdat ik er wat aan over wilde houden. Maar toch… Ik zeg geen ‘nee’ tegen een bon met een fijn bedrag. (al heb ik 20 keer gezegd dat het niet nodig was natuurlijk)

Ferry zou ik ook trakteren van de bonnen. Want hem blij maken maakt mij blij. Al had ik geen verdeling gemaakt van hoeveel voor mij en hoeveel voor hem, van dat mooie bedrag. Ik een beetje meer dan hij? Zou logisch zijn gezien mijn inspanning. Maar ja, toen zag hij die mooie G-Star jas, die als gegoten zat. En een goedkope smaak heeft hij niet. Maar ik zag zijn glimlach, net als toen we de auto kochten… Laura ging ook nu weer overstag, 2/3 van mijn budget. Gelukkig bleef er nog genoeg voor mezelf over en kocht ik een allermooist schattig jurkje met laag decolleté (wat ben ik blij met mijn borsten die geen beha nodig hebben) van Dept.

En vanmorgen deed ik die jurk dus meteen aan. Het is toch tijd voor zomerjurkjes? Ferry snapt dat nooit, waarom ik nieuwe kleding altijd meteen aan doe. En altijd problemen heb met kiezen als ik meer dan 1 kledingstuk/set heb gekocht. Ik kan me niet heugen dat ik het ooit anders deed. Ik koop geen schoenen om ze vervolgens eerst een week in de kast te zetten. En als ik een nieuw zomerjurkje koop dan wil ik hem met dit weer toch meteen aan? En dus haal ik nieuwe kleren direct uit de tas en leg ze klaar voor de volgende dag. Tenzij voor een speciale gelegenheid. Of als ik een winterjas koop in de zomer.

Best normaal toch, mijn gedrag? En Ferry is toch stiekem niet normaal dat hij blouses gerust een half jaar in de kledingkast kan hangen alvorens ze aan te trekken? (en deze dan tot favoriete blouse te bombarderen notabene) Ladies, tell me! (of mannen, misschien nog beter)

  9 comments

 1. Ri   •  

  In dit geval lijk ik meer op Ferry en lijkt mijnlief meer op jou. Ik kan rustig iets nieuws in mijn kast laten hangen. Kaartjes er nog aan. Waarom weet ik eigenlijk niet. Rustig wennen aan het idee van nieuwe kleren, denk ik, ofzo. Slaat namelijk nergens op. Maar ach…

 2. daphne   •  

  IK heb het zelfde Laura, maakt niet uit wat het is, als ik iets nieuws heb wil ik het ook meteen aan of gebruiken! Kan ik echt vrolijk van worden. Heb ooit eens voor een vriendin een Nikon camera besteld met lenzen uit NL en die heeft ze vervolgens nog 3 weken in de doos laten zitten, dacht dat ik gek werd 😉 Ik kan daar dus echt niet tegen, nieuwe dingen vragen erom om gebruikt te worden!

 3. Saar   •  

  Heel herkenbaar hoor! Ik trek het dezelfde avond nog. Nieuwe kleren zitten gewoon veel lekkerder dan oude 😉

 4. 't Kleine Kikkertje   •  

  Nieuwe kleren móet je gewoon diezelfde dag óf de volgende dag aan. Snel wassen en aantrekken dus. Daar zijn we vrouwen voor. En mannen en kleren zijn soms raar. Heel raar.

 5. Laura   •     Author

  @ klein kikkertje: ook zoiets, dan heeft hij net wat voor me gewassen en zegt ‘ie: “Heb je het nu al weer aan?” Wat dan, moet ik schone kleding maar in de kast laten hangen? En droeg ik ze niet voor het wassen, omdat ik ze zo leuk vond?

  @ daphne: gebrek aan geduld zou mij er van weerhouden het drie dagen in de doos te laten zitten.

 6. Joeltje   •  

  Prachtige website heb je gemaakt, een waardig eerbetoon aan wat volgens mij een prachtig mens geweest is. Mooi!!

  Een jurkje van Dept., ik zou voor minder gaan huilen nu. Ik MOET namelijk ook een DEPT. jurkje, maar ja, die buik hè? Die is zo dik met een baby d’r in. Heb mezelf dus voor volgend jaar minimaal één DEPT.jurkje beloofd.
  Ik ben heel wisselend met nieuwe kleding, soms wacht ik ook bewust met aantrekken, zeker bij sommige jurkjes. Broeken en truitjes én zeker schoenen moet meteen aan, liefst in de winkel al.

 7. Ioni   •  

  Ik wil ook altijd meteen mijn nieuwe kleren aan, zeker als ik het echt echt echt leuk vind. 😀

 8. Mies   •  

  Ik heb me wel eens meerdere keren op één dag omgekleed, omdat ik ak m’n nieuwe kleren persé gelijk wilde dragen 🙂
  Je zag er trouwens leuk uit in je nieuwe jurk!

 9. Danielle   •  

  Ik ken dat hoor.
  Problemen als ik meer tegelijk koop, want…. WAT trek je als eerste aan?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *