Vakantiebudget-issues (en filmpje!)

Hoewel we de spaarrekening aardig gespekt hebben het afgelopen half jaar, had ik voor we weg gingen een beperkt budget in mijn hoofd om uit te geven tijdens deze vakantie. En dat is geen Nederlandse krenterigheid, eerder nuchterheid.

Je kunt niet een luxe vakantie willen, een hond, nieuwe gordijnen én een nieuwe voortuin. Althans… ja, het zou kunnen. Maar dan is er geen budget meer voor ‘nood’. Voor als de ketel het genoeg vindt na ruim 10 jaar dienst voor met name de vorige bewoners. Voor als het huis weer een likje van de schilder nodig heeft. Kortom: ik wilde niet als ons vakantiegeld uitgeven aan deze 1,5 week.

Gisterenavond vonden we een hotel voor slechts € 45,-. Tja, daar moest wat mis mee zijn. En dat was het ook. Het was een vies stinkend rokershol, tot de kussens aan toe. De douchekop hing op half zeven. Het badkamerlicht deed het niet. We werden gepest door vliegen. En ergens om de hoek stond een apparaat dat wel erg veel herrie maakte.

Ferry mocht er dan keurig door heen slapen, ik niet. Ik draaide van links naar rechts en van rechts naar links in dat veel te smalle bed. Ja, ook een luxeprobleem van dit verwende nest. Thuis slapen we in een bed van 1.80 meter breed en dit was toch zeker nog geen 1.40 meter. Brak werd ik dus wakker!

Gelukkig hoefde ik niet te rijden en kon ik de 7 uur reistijd van vandaag op dezelfde manier doorbrengen als gisteren. Slapend. Muziek luisterend. Spelletjes spelend. Snoepend. Drinkend. Ferry had het iets minder relaxed, en het werd ook steeds warmer. Enigszins gaar kwamen we dus aan in Montpellier, waar we het eerste hotel inliepen dat we zagen.

Mooi hotel. Maar wel boven ons dagbudget dus. Weg goed voornemen! Maar ik wil wel dat we uitgerust bij de boot aankomen morgen. Dus streek ik mijn hand over mijn hart. Dan dineren we wel met droog brood op de boot ter compensatie.

P.S. Onderstaand filmpje wil ik jullie niet onthouden. Hilarisch! Dat was vanavond in Montpellier. Ben ik even blij dat ik tegenwoordig met mijn iPhone kan filmen. Ik had alleen nog niet ontdekt – blond – dat het verstandig is je iPhone dan ook te kantelen. Keer dus alleen uw hoofd een kwartslag.

  3 comments

 1. zuster_klivia   •  

  Genieten daar he? HEEL veel plezier… (enne: zoals het met elke vakantie zo gaat, gaan ook jullie zwaar over jullie budget heen. Dat hoort gewoon zo. Haha!)

 2. Danielle   •  

  LOL
  Naah ik ga niet weeeeer zeggen heel veel plezier haha
  Hopelijk brengt de kapitein je weer veilig aan wal!!

  Tot snel weer 🙂

 3. Ioni   •  

  Genieten en slapen is ook belangrijk. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *