Geen vakantie voor Barbie-popjes

Als ik na twee dagen zo naar mijn lichaam kijk, dan moet ik constateren dat dit zeker geen vakantie voor Barbie-popjes is. Uit deze strijd uh vakantie kom je niet ongeschonden.

De score na twee dagen als ik kijk naar mijn kostbare lichaam? Heb je even? Mijn enkel is vuurrood en er mist wat vel. Tja, moet je maar geen touw om je voet binden, Laura. Ook handig: met je handen in een doorntak grijpen. Met als gevolg rode sneden in je hand. En natuurlijk geen jodium mee.

Iets waar ik zelf minder schuldig aan ben, zijn de vele muggenbulten. Ondanks het ‘s avonds insmeren met deet. Uit ervaring kan ik je vertellen dat de muggen hier al om vier uur ‘s middags in de volle zon steken.

Mijn anders zo poezelige zachte handjes wil je nu niet zien. Door het schuren van de touwen zijn deze niet alleen droog, maar zitten ze ook nog vol kloven. Ondanks dat we nu elke keer handschoenen in de sluizen gebruiken, zullen mijn handen deze week als schuurpapier blijven.

Oh ja, en een douche kun je na zo’n dag ook wel gebruiken. Niet alleen omdat je stinkt na een harde dag werken én zweten in de zon. Nee, soms word je er erg vies van. Zoals gisteren, toen er op de een of andere manier smeer terecht was gekomen op een van de touwen en dat vervolgens overal op mijn lichaam zat. Mijn buik was een zwarte plek. Mijn broekje was een smeerbroekje geworden. Ik wilde hem nog direct gaan wassen, maar toen bleek er een oncharmant gat bij mijn kruis te zitten. Rijp voor de prullenbak!

Heb je al een voorstelling van hoe ik er nu zo ongeveer uit zie? Ja? Mooi! Een foto als bewijsmateriaal zal er namelijk niet komen. Zo fijn om je op vakantie eens geen zorgen hoeven te maken om je uiterlijk.

  1 comment

  1. Anouk   •  

    Ik kan het me precies voorstellen hoor. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *