Vreemdeling aan boord?

“Fer”, fluister ik slaapdronken, “Er lopen mensen op het dek”. Ik spits mijn oren. Hoor ik het nu goed, of is het bij de buren? Nee, de boot beweegt licht. Het is bij ons. “Fer, word eens wakker”, fluister ik met mijn hart in mijn keel.

Vanaf de tweede nacht – de eerste nacht was ik te moe van alle indrukken op de eerste dag – ben ik me er bewust van. Als bootje eenzaam aan de kade, dus niet in een haven, ben je best kwetsbaar. De boot mag dan op slot kunnen en alle ramen mogen dicht zitten: een kwaadwillend persoon komt er altijd wel in. En dus leg ik alle waardevolle spullen (lees: papieren en cameratas) in de slaapkamer. Welke we bij nood kunnen vergrendelen. Ook de sleutel ligt daar, zodat niemand ons weg zou kunnen varen.

Niet dat er reden is tot ongerustheid. Alleen in de haven van Beziers schijnt het oppassen geblazen te zijn. Daar wordt nog wel eens ingebroken. Maar daar komen we niet. Havens vind ik trouwens juist totaal niet eng. Gewoon schreeuwen als er wat gebeurt en genoeg mensen horen je. Dat is wat anders als je eenzaam aan de kade ligt op een willekeurige plek. Zoals de tweede nacht. Vlakbij een grote weg. Veilig omdat er altijd iemand langs rijdt of niet veilig omdat die ene met kwade bedoelingen net langs kan rijden? En waar ben je dan als toerist?

Het is niet dat ik er niet van kan slapen, soms speelt het me parten. Zoals dinsdagavond, als er een eng uitziende pitbull langs loopt. Alleen. Maar die pitbull heeft vast ook een onguur, eng uitziend baasje. Hoezo hokjes denken? Of wat dacht je van die twee gladde Fransen die vanaf de overkant een tijd naar onze boot kijken waar ik in weinig verhullende bikini op lig? Ga weg! Nee, dan liever in de haven liggen zoals aankomende nacht. En niet hier langs de eenzame kade.

Fer geeft geen reactie. Ik draai mijn hoofd naar zijn kant van de kajuit. Leeg! En dan valt het kwartje. Het is Ferry. Die gewoon even naar de wc moest…

  5 comments

 1. Danielle   •  

  LOL!
  Dat was wel een heeeeeeeeeeeul enge boef 😀

 2. Repel   •  

  Grinnik, leuke ontknoping. Maar ik snap je angst: ik kan ook niet tegen rare geluiden ‘s nachts en ik zou een bootje best eng vinden!

  Grappig, wat slaapdronken met je kan doen…

 3. Anouk   •  

  Wat een schrik voor niets. Wel leuk!

 4. Lianne   •  

  Brrrrr… haha! Gelukkig maar dat het Ferry was!

 5. Marike   •  

  Haha, leuk verhaal, maar kan me voorstellen dat de schrik er wel even in zat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *