Wat doe je op zo’n laatste dag?

En dan is het vrijdag. De laatste echte vaardag. Met de regenachtige donderdag in ons hoofd is het de vraag wat deze dag gaat bieden.

Ik sta op en kijk uit het raam. Grauw, veel wolken, hier en daar een beetje blauw. Begon de dag gisteren ook niet zo? En eindigde dat niet in een regenbui toen ik voor op de punt stond? Op hoop van zege dan maar!

Terwijl Ferry zich nog een keer omdraait, ga ik naar de bakker. Twee croissants, een chocolade- en een koffiebroodje rijker zitten we in onze ‘woonkamer’. Met instantkoffie. Een goede bodem voor een laatste dag in de sluizen.

In de sluizen waar we ons weer zullen irriteren aan weer zo’n stel dat niet weet hoe het werkt. Gevolg: onze fietsen worden haast van de boot af geramd. Een sorry? Nee, dat woord komt niet in hun vocabulaire voor. Gelukkig maakt het doorbrekende zonnetje een hoop goed! Daar kunnen dwerg en dwerg (we geven ze tegenwoordig maar bijnamen) niet tegenop.

We lunchen in een grote tuin met kleurrijke verlichting, partytenten en parasols. Ik voel me alsof ik op een tuinfeest ben beland. Tijdens het eten – geweldige gamba’s en een zalige entrecote – komen we erachter dat we te weinig contant geld op zak hebben. Kan het met creditcard? Ja. Gelukkig, geen afwasbeurt voor ons.

Na de lunch vertrekken we naar onze eindhaven, soepel alle sluizen trotserend. En met leuke mensen in de sluis, voor de verandering. De sluiswachter brengt me nog even van slag omdat ik volgens hem alles anders moet doen. Beter? Nee, haal dit meisje vooral niet uit haar goede ritme en laat haar haar eigen gang gaan. Tenzij ik echt aan het stumpen ben, maar hey, ik heb mezelf in deze week ontwikkeld tot een super-matroos.

Terug in de haven – waar Ferry weer perfect inparkeerde – gaan we druk in de weer met tuinslang, emmer, bezem, poetsdoek en dweil. Jup, we maken de boot schoon. Omdat we het simpelweg vertikken om € 80,- uit te geven aan de eindschoonmaak. Tijdens de schoonmaak kom ik trouwens belachelijk veel lange zwarte haren tegen. It wasn’t us!

Na de schoonmaak voelen we onze magen rammelen. We steken de havenbrug open en vinden een allerschattigst klein restaurant. Meest grappige detail? Het roze toiletpapier. Zo afschuwelijk als ik dat vind, zo lekker smaakt de lamsrack. Wat een goed galgenmaal! En Ferry slaat ondertussen even een laatste flesje wijn achterover.

En dan zit het erop: de laatste avond. Morgen nog een keer verse broodjes halen, nog een keer eten op het achterdek. Dan leveren we de sleutel van ons cruiseschip weer in en begint de reis naar Nederland.

  3 comments

  1. Monique   •  

    Jullie hebben een leuke tijd gehad! Altijd jammer als het er weer op zit, maar gelukkig zijn er de herinneringen en foto’s 🙂

  2. zuster_klivia   •  

    Goeie vakantie gehad toch? En een hoop geleerd… altijd leuk. Enne: welkom terug!

  3. agaatt   •  

    Welkom terug! Kus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *