Zoals het klokje thuis tikt…

En dan heb je de boot ingeleverd en is het slecht weer. Je zit bijna aan de grens van je vakantiebudget. Moet je er dan nog een paar dagen achteraan plakken, of lekker naar huis? Waar je ook leuke plannen hebt. Naar huis dus. In één keer.

Hoe dol we ook zijn op vakantie, thuiskomen is minstens net zo fijn. Als je de was, de rotzooi die je moet opruimen en de boodschappen die je moet doen weg denkt dan he? Oorspronkelijk was ons plan om nog een paar dagen te blijven hangen. Maar het vakantiebudget ging hard en we hadden nog heel veel dingen die we tijdens onze laatste vakantieweek wilden doen. Wilden we dat in een paar dagen proppen, of wilden we een relaxte laatste week? Toen het weer omsloeg, was de keus makkelijk. Één of twee overnachtingen onderweg, maar niet blijven hangen.

Gisterenochtend zaten we echter in de auto toen ik heel droog opmerkte: “Hey, de TomTom zegt dat we vanavond om 21.30 uur thuis kunnen zijn.” Dat leek Ferry wel wat, zijn eigen bed en zijn eigen matras. Die iets dikker en comfortabeler is dan et kajuitbedje waar we een week op sliepen. “Schat, weet je het zeker? Ik wil geen ongevallen.” Vastberaden als hij altijd was, zei hij: “We gaan het gewoon proberen.” En zo zaten we van 09.00 uur zaterdagmorgen tot vannacht 01.00 uur in de auto. Slapen kon ik dit keer niet, en dus speelde ik maar spelletjes. Ik werd er moeier van dan Ferry van het autorijden. Maar gelukkig maakten we af en toe een pitsstop voor een goede maaltijd. Na ja goed, dat laatste wegrestaurant was echt knudde. En als je zag wat het kostte! Maar fut om er wat van te zeggen, had ik ook weer niet…

En dan ben je thuis. En dat is zalig. Waarom? Daarom:

 • Je hebt je eigen bed, met je eigen matras. Geen enkel matras in welk duur hotel dan ook kan daar aan tippen. Zeker geen kajuitbed!
 • We kunnen weer lepeltje lepeltje liggen, wat in onze kajuit niet kon.
 • Ik heb weer beschikking over een vaatwasser en een bad. Pure luxe, maar oh zo fijn!
 • We kunnen weer knuffelen met @konijntim, als de buren tenminste vandaag nog thuiskomen om hem op te pikken.
 • We kunnen onze pas aangeschafte koi’s weer bewonderen.
 • Jeuh, Nederlandse pot! Vanavond eten we gebakken aardappeltjes, dopwerwten en varkenshaas. Mjammie!
 • Ik kan weer aan de slag in de studio.
 • Deze week mag ik eindelijk mijn door Cindy ontwerpen visitekaartjes, flyers en cadeaubonnen bestellen.
 • Frankrijk wijnland? We hebben thuis onze eigen druivenrank. De wijn zullen we dus niet missen.
 • We worden weer wakker met vertrouwde vogelgeluidjes.
 • We kunnen zien hoe groot onze huistuinkikker is geworden. Als we hem kunnen vinden.

En het beste van alles: toen ik vannacht de post doornam, zat daar de Flow-agenda bij. Kijk, daar word ik nu vrolijk van. Maar omdat we onze boot toch een beetje missen, mijmer ik nog wel even weg bij de foto’s.

  2 comments

 1. Anouk   •  

  Dat klinkt als een fijne thuiskomst 🙂

 2. Danielle   •  

  Die flow agenda maakt alles weer goed <33 hihi
  Welkom terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *