Toegetreden tot het Edward-kamp

“Ik ben benieuwd of je straks bij het Edward- of Jacob-kamp hoort”, zei collega L. tegen collega A. terwijl we onderuitgezakt met junkfood in het Amsterdamse appartement van L. zaten.

Ik had geen idee waar het over ging. Slechte voorbereiding, I guess. Ik wist dat we deel I van de Twilight-films (en naar later bleek ook deel II) zouden gaan kijken. En ik wist dat dat over vampieren ging. Oh, en dat verschillende van mijn bloglezers fan zijn van deze films. En ik wist ook dat ik niet dol ben op vampierenfilms (maar alles voor een girly night. Te onrealistisch! (en ga me nu niet vertellen dat ze bestaan)

Maar ik wist niet dat er naast vampieren (o.a. Edward) ook weerwolven (o.a. Jacob) in voorkwamen. En dat de meeste kijkers dan een kamp kiezen. En zelfs ik uiteindelijk. Ik die dit soort films normaal tien keer niks vind. Maar nu aandrong om ook deel II nog te kijken.

De kampkeus bleek niet moeilijk. Ondanks zijn enge ogen, zijn eeuwig gepijnigde gezicht en zijn tergende manier van praten, ben ik toegetreden tot het Edward-kamp. Nee, het is geen hunk. Zelfs niet als hij zijn shirt uittrekt, veel te skinny. Moet hij toch eens naar Jacob kijken. Die ik ook even overwoog trouwens. Want een weerwolf is altijd 42 graden. Een fijn kacheltje voor een koukleum als ik. Maar de familie van Edward deed me smelten. Dan maar geen hunk (wat ik Jacob ook niet vond, de babyface), maar wel een zeer toffe schoonfamilie. En: ik moet een vampier-vriendje zoeken. Ben ik niet meer de bleekste! 

De vraag is: denk ik er na deel III en IV nog zo over? Ik denk stiekem dat ik die zomaar eens heel snel zal gaan kijken. Vampierenfilms zijn zo gek nog niet. Als ik de nacht overleef zonder nachtmerries. Welterusten!

  7 comments

 1. Nanda   •  

  Ik ben defo kamp Jacob (hallo hunk) maar de Cullen Familie is inderdaad super. Alleen beetje jammer van Edward…die vind ik dus totaal geen hunk…

  Slaap lekker! (And watch your neck) 😉

 2. Renate   •  

  Ik ben geen Twilight fan, heb de films wel gezien… dus als ik moet kiezen zou ik toch ook voor Edward gaan. Ik wist niet dat er nog meer films kwamen? dat hoeft van mij dan weer niet zo.. haha

 3. Roelfina   •  

  Ik ben zelf ook een uit het Edward-kamp. Ik heb afgelopen jaar de boeken voor het eerst gelezen en was er echt helemaal weg van. Stephanie Meyer schrijft heel erg meeslepend.
  In de films is Edward misschien geen hunk, maar hij maakt het plaatje wel compleet. Veel plezier alvast met deel III en IV!

 4. Drya   •  

  Hahahahaa deze blogpost vond ik echt geweldig om te lezen!! Ik heb de 2 films gezien, nog steeds t laatste boek lezen maar het is niet zo dat ik de hype volg…ah wat, ik was wel nieuwsgierig, net als jou dan, denk ik. 🙂 Maar nu ik dit gelezen heb….ik lag zowaar in een deuk!!

  Ik zou het wel leuk vinden moest Jacob bij de vampierenfamilie horen. Maar kacheltjes en diepvriezers gaan helaas niet samen.

 5. Anouk   •  

  Ben benieuwd of Eclipse en Breaking Dawn je mening gaan veranderen..

 6. Lnnkz   •  

  Ik sluit me helemaal bij je aan!

 7. Marike   •  

  Ook ik ben lid van het Edward-kamp! Welkom dus! 😉

  Overigens heb ik mijn kamp gekozen tijdens het lezen van de boeken, toen ik later de films bekeek twijfelde ik nog even, maar omdat ik Jacob echt een broekie vind, blijf ik toch fan van Edward!

  Ben je nog van plan de boeken te gaan lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *