schrijven

Waarom blog ik? Daarom!

Soms stellen mensen mij de vraag: “Waarom blog je eigenlijk?” Of eerlijk: nog vaker stellen ze de vraag waar ik in godsnaam de tijd vandaan haal met alles dat dit Duracell-konijntje al doet. Nou, zal ik die vragen dan maar eens beantwoorden.

Hoewel mijn energielevel door mijn B12-tekort verre van goed is voor een meisje vrouw van 29 trek ik me daar (en soms stom) weinig van aan. Mijn hoofd zit vol met ideeën en dingen die ik zo graag wil doen. En dus ga ik door en door. Als een soort Duracell-konijntje waarvan de batterij nooit op gaat, zoals collega A. mij onlangs typeerde. She was damn right! Na ja, oké, nooit is misschien een verkeerd woord, hij gaat zelden op, die batterij van mij. En als hij eens uit uitgaat, is Ferry de enige die daar echt hinder van ondervindt.

Is mijn batterij vervangen dan ga ik weer net zo hard verder. Met alles wat ik wil doen en ook dat molentje in mijn hoofd dat 24 uur per dag doorgaat, zwiept weer lekker verder. En die laatste is denk ik een van de redenen dat ik graag blog: ik kan mijn ei kwijt. Ik kan uitschrijven wat er in dat knappe koppie van me omgaat. En gek genoeg geeft dat rust. Daarna is mijn hoofd leeg, dan kan het Duracell-konijntje er weer even tegenaan.

Natuurlijk zijn er nog meer redenen:

 • Ik kick op hoge bezoekerscijfers en consequent schrijven draagt daar echt aan bij. Overigens reageren bij anderen draagt daar ook toe bij. U weet wat u te doen staat als u zelf een drukbezochte blog wilt.
 • Ik hou van aandacht. Welke vrouw niet? Hoe meer reacties, hoe groter de lach op mijn gezicht wordt. Met dat in gedachten wordt reageren bij mij best fijn, is het niet?
 • Het is een soort dagboek/archief voor mezelf. Ik vind het zalig om af en toe een rondje te klikken en willekeurige blogposts terug te leven. Soms met een grote glimlach, soms een beetje melodramatisch. En dan denk ik: “Damn Lau, wat heb je dat weer mooi onder woorden gebracht!”
 • Ik zie het nog elke keer als een uitdaging: goed onder woorden brengen wat je vindt. Triggerend ook, zodat anderen willen reageren. Of mijn website verlaten met een goed gevoel. Dat ik iets toevoeg aan hun RSS-reader, of misschien zelfs een schaterlach tevoorschijn tover.
 • Stiekem is het een soort van promotiekanaal, een soort secret spam voor mijn fotografie. Maar laat ik dat vooral niet te hard noemen, dan loopt u allen weg. Stelt het u gerust als ik zeg dat deze blog er allang voor mijn doorgeslagen fotografie-hobby was?

En dus maak ik tijd, om bovenstaande redenen. Hoe druk ook! Voornamelijk ’s ochtends in de trein, of ’s avonds als ik op bed lig met mijn trouwe maatje de iPhone. Heel soms zet ik in het weekend al wat klaar voor de week daarna. Maar eigenlijk heb ik daar geen geduld voor, als ik iets heb geschreven wil ik het plaatsen ook. Ook al is mijn vorige blogpost over Twilight nog geen 8 uur oud en is mijn streven er minimaal 24 uur tussen te houden. Mislukt uit ongeduld!

  15 comments

 1. Rianne   •  

  Ik merk aan mijn eigen blog ook dat mijn bezoekersaantallen in een klap hoger liggen op de dag dat ik een blog plaats. Aan Google Analytics te zien dat het reageren bij andere ook helpt.. Ik heb alleen nooit zoveel inspiratie (en soms ook een beetje tijd) om regelmatig een blog te schrijven. Eigenlijk best jammer, want ik vind bloggen nog steeds hartstikke leuk =D

 2. Ger   •  

  Nou, ik vind het eigenlijk allemaal wel heel moverende redenen.
  Om maar niet te zeggen: het is bij de (duracel)konijnen af.

  En nu maar hopen dat jouw bezoekers ook nog ff bij mij langs komen.

 3. Lennart Beishuizen   •  

  Ik wil zelf een druk bezocht weblog, vandaar dat ik reageer! Grapje…

  Heel herkenbaar! Ook het aandachtaspect (wat bij mannen niet veel anders is dan bij vrouwen). Lekker schrijven over wat je zelf interesseert en niet over wat anderen willen dat je schrijft.

  Ook ik kijk wel eens artikelen terug en ben dan onder de indruk, of schaam mij kapot dat ik dat op het scherm heb weten te krijgen.

 4. Kim Dalmeijer   •  

  Hè jaaaa… laat ik dan ook maar reageren; gewoon omdat dat zo leuk is. En omdat je er bezoekers mee krijgt. Nee hoor, grapje ! En inderdaad, ik was niet origineel. 😉

  Maar… je schrijft wel leuk. Ik hou van mensen die kunnen schrijven alsof ze hun gedachten gewoon direct op het papier ‘braken’. Lekker ongeremd, eerlijk en soms met denktaal doorspekt in plaats van spreektaal. Daar kan ik me aan relateren en da’s leuk.

  Dussss… Lau… ik kom terug ! 😀

 5. ioon   •  

  Deze blog bracht in ieder geval een glimlach bij mij 🙂

 6. Laura   •     Author

  @ lennart: ik heb onlangs wel opgeruimd en wat blogposts verwijderd die echt niets toevoegden. Die meer een verslaggeving waren dan een column-achtige/opinie-achtige blogpost of echt persoonlijke ervaringen. Wat ik tegenwoordig meer doe en ook meer vind toevoegen. Daardoor heb ik minder snel het schaam-gevoel, maar als je drie jaar terug leest, ja dan kom je misschien wat mindere blogposts tegen. Maar ja, dat zijn dan ervaringen die ik niet wil deleten, maar herschrijven vind ik ook weer zoiets. Tenzij het niet tijdgebonden is, dan kan ik nog recyclen. Drie jaar geleden lazen er namelijk 1 man en een paardenkop mee 🙂

 7. Anouk   •  

  Je blogt dan ook altijd erg leuk, vind ik 🙂

 8. Petra   •  

  Leuk om te lezen. Je schrijft ook altijd leuk en herkenbaar, dus dat leest fijn. Soms vraag ik me ook wel eens af waar jij je inspiratie vandaan haalt. En soms inspireer je mij ook weer om tot onderwerpen te komen. Bedankt daarvoor! 🙂 En ga vooral lekker zo door, ik lees je blog met plezier.

 9. marcel brands   •  

  Heerlijk om te lezen. Kom zeker vaker terug om te kijken wat je geschreven hebt.

 10. Monique   •  

  Je schrijft leuk en inspirerend. Sommige mensen bloggen om het bloggen en dan kun je wat mij betreft beter wat minder bloggen. Kwaliteit voor kwantiteit zeg maar. Hoewel dat bij jou dus niet het geval is 🙂 Ga zo door zou ik zeggen!

 11. Lianne   •  

  HAHA drie man en een paardenkop. Maar wat je daarvóór schrijft, herken ik wel. Soms schrijf je iets en dan denk je later ‘hmmm… eigenlijk niet echt interessant’. En dan is het eigenlijk ook meteen niet goed genoeg. Perfectionisme hierin is ook mij niet vreemd…

  Ga lekker door, hyperblogster 🙂

 12. Marike   •  

  Ik kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat je er nog heel lang zo over zult denken, want jouw blog is echt fijn om te lezen! 🙂

 13. Laura   •     Author

  @ marikee: #bloos

 14. Laura   •  

  Amen indeed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *