Hoe je een man zover krijgt dat je zijn salaris mag uitgeven

“Lau, je kunt dan wel minder snoepen, maar als je dat buikje weg wilt hebben, zul je toch echt wat meer moeten bewegen.” Ik trek een zuur gezicht als Ferry dit tegen me zegt. Bewegen? Dat is best een vies woord.

Ooit was ik sportief. Ik deed 14 jaar aan fietscross en in hoogtijdagen trainde ik 3x per week en had ik 1x per week een wedstrijd. Klinkt in elk geval niet als iemand die een hekel heeft aan sporten. Maar misschien was het een overkill. Toen ik op mijn 18e stopte – uitgaan werd steeds leuker en dan wil je op zondag (wedstrijddag) kunnen uitslapen – hing ik niet alleen mijn crossfiets aan de wilgen, maar ook mijn sportiviteit. Mijn fiets wist ik nog te verkopen voor een paar honderd euro gulden. Mijn sportiviteit gaf ik mee aan de vuilnisman.

Nadien deed ik nog wat pogingen om mijn sportiviteit terug te krijgen. Ik deed nog steeds aan geweerschieten, hoewel dat nou niet echt sportief is te noemen. Er waren wel lekkere jongens, dat terzijde. Maar die paar jaar badminton was best sportief, en dat jaar fitnessen ook. Alleen… ik wil gezelligheid tijdens sport. En ik had geen fitness-maatje. En bij badminton viel ik net tussen schip en wal recreanten en hoogvliegers. Hoogvliegers vonden me te min, ik vond de recreanten te min, geen uitdaging. Mijn badmintonracket gaf ik niet mee aan de vuilnisman, maar deze heeft inmiddels wel veel stof gevangen de afgelopen jaren.

Nog altijd zoek ik de perfecte sport, eentje met gezelligheid, uitdaging en waarbij ik mijn spieren genoeg ontwikkel. Mijn skeelers gebruik ik in de zomer nog wel een enkele keer, maar de discipline is ver te zoeken. Als ik na een lange werkdag (inclusief reistijd ben ik 11 uur van huis) thuis kom en heb gegeten, sta ik niet te springen om weer weg te gaan. Maar thuis op een hometrainer zie ik ook niet gebeuren.

Wii Fit was de oplossing geweest. Waar het niet dat Ferry de Wii ooit verruilde voor een XBOX, nog voor de Wii Fit uitkwam. Wat baalde ik toen die uitkwam! Weer een Wii kopen deed ik alleen niet. Nee, ik wachtte geduldig. Tot XBOX met een alternatief zou komen. En geduld loont, want sinds vorige week is daar de XBOX Kinect (Google gerust).

Het kost wat knaken, 150 glimmende euro-muntjes om precies te zijn, maar dan heb je ook wat. Een ware bewegingssensor waardoor je adventuregames kunt spelen zonder ook maar een controller in je hand te hebben. Je kunt de gaafste dansoefeningen na doen, en jezelf tot een heuse danseres ontwikkelen. Altjd van gedroomd! Die laatste is dan wel weer een apart spel, touwens en daarvoor heb je dan weer 50 van die glimmende muntjes nodig. Maar wat kost een gemiddelde sportschool tegenwoordig? Eigenlijk dus best een koopje als je het fanatiek een jaar lang volhoudt.

Zoals altijd overleg ik netjes als ik even € 200,- van de gezamenlijke rekening over de balk wil gooien. “Mag ik er een nachtje over slapen?”, kreeg ik als droge reactie per mail. Heel lief mail ik terug: “Ah toe, ah toe. En normaal bestellen we altijd van die stomme knalspellen voor jou. “Maar Lau, we hebben al teveel geld uitgegeven deze maand”, probeert Ferry me nog van het plan af te brengen.

I know. Een weerwoord ligt ook al klaar: “Lang leve Bol.com. Vijf tot zeven werkdagen levertijd, en dan is jouw salaris al weer binnen.” Tactisch shoppen. En daar is niets tegen in te brengen. Binnenkort sta ik te dansen en te fitnessen in de woonkamer. Dag buikje!

  9 comments

 1. Anouk   •  

  Succes 🙂

 2. Danielle   •  

  Ik kijk nu al uit naar je blogpost “the day after”…. 😉
  Veel plezier ermee

 3. Monique   •  

  Lijkt me een leuk ding! Ben benieuwd naar je ervaringen (en hoe lang je het gaat volhouden, maar dat klinkt dan weer alsof ik verwacht dat je er snel op uitgekeken bent en zo bedoel ik dat niet.

 4. Laura   •     Author

  @ monique: dat vroeg Ferry zich ook al af 😉

 5. ioon   •  

  Dat heeft je lang geduurd dan… 😉 Ik geef al jaren het geld van mijn man uit. 😀
  Maar ik ben heel benieuwd naar de Kinect, ik heb er zowaar over gedroomd vannacht (al klopte er geen bal van). Ik schrok wel van de prijzen.

 6. Laura   •     Author

  @ iooon: over het algemeen ben ik daar te geëmancipeerd voor, het geld van een ander uitgeven. Maar zolang hij het mijne ook uitgeeft, vind ik het goed. En had ie maar niet moeten zeggen dat ik meer moest bewegen 😉

 7. Kim Raven   •  

  Omdat ik ook maar eens reageer 😉
  Ik had toch iets met puppyoogjes verwacht 😉

  Ik ben altijd vrij snel uitgekeken op het wii fit spelletje, maar ik heb als ‘doel’ om met het pas gekochte wii fit plus iets meer mijn best te gaan doen.

  Ik ben benieuwd of je het een jaar lang vol gaat houden, misschien moet er een challenge van gemaakt worden “hou het een jaar lang vol om zoveel keer per week fitness/beweeg spelletjes op de playstation/wii/xbox te spelen”

 8. Bjorn   •  

  Welkom spierpijn;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *