Een slimme meid is op de kou voorbereid

Gisteren was ik zo slim om een legging onder mijn spijkerbroek aan te doen. Vanmorgen was ik zo dom dat niet te doen. En bescherming voor mijn oren had ik ook niet bij me. Oliedom, want de NS gooide flink roet in het eten.

Vanuit de badkamer Twitterde ik: “Is een beetje bang dat de NS me wel naar het werk gaat brengen, maar terug een stuk lastiger wordt…” Reacties als ‘Maandag ging het toch ook goed?’ en ‘We hebben nu railsverwarming kwamen voorbij’, maar ik hield voet bij stuk. Knelpunt Weesp heeft namelijk altijd problemen met dit weer.

Het werd alleen al wat eerder. NS wilde mij niet echt soepel naar mijn werk brengen, bleek toen ik in het donker op station Almere-Oostvaarders (by far het koudste station van Almere) stond te wachten. Er was een seinstoring bij Weesp. Seinstoring? Ik betwijfel het. Ik geloof niet dat de NS ooit toe zal geven dat het de kou is, want ‘We zijn winterklaar’. Maar goed… seinstoring, winterproblemen, ik stond daar wel een f*cking half uur in de kou. Zonder oorwarmers en met bevroren (nog krakkemikkige, van de valpartij) benen.

Met een half uur vertraging kwam ik aan op het volgende station, waar ik altijd een overstap heb. Ook hier mocht ik weer 20 minuten kleumen. Want als er één trein ontregeld is, is de volgende dat ook. Het NS-domino-effect. Maar na 20 minuten stapte ik in de trein naar Amsterdam Lelylaan. Vrolijk, want dat betekende een warme 45 minuten in het vooruitzicht. Waar het niet dat het een andere trein bleek te zijn en men dat pas omriep toen de trein al reed. Volgende halte er dus weer uit, om – je raadt het al – weer 20 minuten te staan blauwbekken. Maar dat was dan ook wel echt mijn finale trein. Op naar Lelylaan!

“In verband met de opgelopen vertraging rijdt deze trein niet verder dan Amsterdam Centraal”, was het eerste wat ik hoorde toen ik plaats nam op een bank die al door de vorige treinreiziger was voorverwarmd. G*dverd*mme! Al 1,5 uur weg, nog niet weg uit Almere en dan ook nog eens in Amsterdam overstappen. Twintig minuten warmte en dan weer de kou in. Sta nog liever twee uur stil in een weiland, in een warme trein. Dus ik pakte me weer dik in, trok weer alle touwtjes van mijn wintersportjas dicht (wind verbannen!) en waagde me op het glibberige perron van Amsterdam Centraal. Van perron 14 wilde ik me naar perron 8 haasten, om de juiste trein naar Lelylaan te halen, maar de roltrap was kapot en haasten kwam er niet van. Massa’s mensen! Dan maar de trein naar Sloterdijk en daar overstappen op de metro. Die er dit keer twintig minuten over deed i.p.v. de nog geen tien minuten over doet. Iets met metrofile ofzo.

Al met al stapte ik vier keer over i.p.v. drie. En was ik ruim 2,5 uur onderweg in plaats van één. Waarvan ik het grootste deel blauw stond te bekken. Warm ben ik nog steeds niet. Vanavond schijnt er verse sneeuw te liggen, hoe gaat de NS daar mee om? Hoe laat zal ik thuis zijn? Schat, laat je het bad vast voor me vollopen met heeeeel warm water?

  7 comments

 1. Danielle   •  

  Vervelend is het!
  Mijn pa moet elke dag van hier naa A’dam, dat is ruim anderhalf uur heen en terug. Ook hij heeft regelmatig vertragingen.

  En dan nog met deze kou, arme jij!
  Ik ga me er straks doorheen wagen…. Brrrr

 2. Eva   •  

  Aaah 🙁
  Ben met zulke dagen wel blij dat ik niet meer elke dag heen en weer naar Zwolle hoef voor school maar gewoon thuis kan werken en het kantoor vlak naast mijn huis is dus ik ook naar werk maar vijf minuten hoef te lopen. Op zulke dagen is het faalpercentage van het OV altijd erg groot.
  En dit weer vraagt er toch gewoon om om lekker warm binnen te blijven of 1 keer naar buiten gaan om de reis naar Schiphol te maken en lekker op vakantie te gaan 🙂

 3. ioon   •  

  Ik kreeg het spontaan koud van je tweets vanochtend. Brrrr
  Hopelijk gaat de terugreis voorspoediger. Ze zeiden net op het nieuws dat de sneeuw vanavond niet boven de rivieren komt dus positief voor jou. 😀

 4. Anita   •  

  Mijn opa van 88 had er vanochtend ook last van op weg van Brabant naar Almere. Maar Utrecht Centraal is inderdaad iets windstiller dan Almere Oostvaarders…. Tip: koop een thermobroek, is nog lekkerder dan een legging 🙂

 5. Willemvk   •  

  Ik heb al een beetje mee mogen genieten via twitter, maar zo uitgeschreven is het nog een stuk erger.. 😀

 6. Samantha   •  

  Ow erg is dat he.
  Ik had vanochtend een legging, een pantaln én een skibroek aan op de fiets.
  Maar toen had ik de wind mee en was het niet eens zo koud.
  Maar nu net naar huis, was de wind niet te harden zo koud!
  Sjaal voor mn neus en mond, bril in tas, anders neslaat ie en kapuchon op, zodat mijn voorhoofd nog warm bleef.
  Net heerlijk in bad gezeten.

  Ben je intussen al thuis?

 7. agaatt   •  

  Het is maar goed dat je zo’n warme persoonlijkheid bent! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *