Prutsen met een kwastje

Ik ben er niet voor weggelegd: omgaan met make-up. Als om 5.45 uur de wekker gaat, dan blijf ik snoozen en dan heb ik nog precies 20 minuten voor ik de deur uit moet. En nee, dan doe ik dus geen make-up op.

Ja, ik ga dus gerust de straat op zonder make-up. En nee, ik geef geen € 288,- per jaar uit aan make-up zoals de Marie Claire-vrouw. Heb ik een feestje dan waag ik me nog aan het in doen van mijn lenzen. Dan doe ik nog een beetje mascara op. Al krijg ik dat nooit mooi verdeeld en heb ik of te weinig op óf klontjes. Een tube lipgloss heb ik ook nog bij de hand, maar dan houdt het wel op. Met oogschaduw heb ik namelijk een haat-liefde-verhouding. Net als met mijn föhn.

Tot grote ergernis van mijn schoonzus, reeds 20 jaar in het kappersvak en sinds enige tijd ook visagist. “Laura, je hebt verdomd mooie ogen, waarom doe je er nou niets mee?” Ze nam me mee naar één van haar cursusdagen, ik was het model. Het resultaat was verbluffend. Maar ik ging er niet meer make-up door gebruiken. Want hoe…?

Mijn schoonzusje had de oplossing: een workshop visagie van haar hand. Dus die kreeg ik voor mijn verjaardag. Het duurde even voor hij was ingepland, maar gisteren zat ik samen met vijf andere vrouwen – net een theekransje, wat voelde dat burgerlijk – bij haar in de klas kapsalon. Één voor één maakte ze bij iedereen één oog op. Net wat je wilde, waar je wensen lagen en dan keek zij wat bij je paste.

Nummer 1 maakte haar linkeroog perfect na en ook nummer 2 bracht het er zonder schade van af. Ik luisterde geduldig naar de tips en dacht: “Als zij het zo makkelijk kunnen, dan ik toch vast ook?” Waar het niet dat deze mensen op zijn minst af en toe al oogschaduw gebruikte en dus een straatlengte voor lagen. Want toen ik als laatste aan de beurt was, begon het geklungel. Terwijl iedereen al perfect opgemaakt was en ze mij stuk voor stuk aan zaten te kijken…

Ik probeerde mijn concentratie te behouden en ging rustig verder. Zo rustig dat we een half uur over tijd waren en de een na de ander make-up afrekende en er vandoor ging. Maar de boog zat te hoog. Of te laag. Of het was te donker. Of te licht. Ik kreeg dat verdomde rechteroog niet nagemaakt. Schoonzusje vond het uiteindelijke resultaat – na een stuk of 20 watjes – zo gek nog niet. Het viel haar alles behalve tegen.

Ook ik ging uiteindelijk naar huis, met drie make-upjes en bijbehorende kwastjes. Een deel nog als verjaardagscadeau. En met de belofte dat ik eerste Kerstdag heel erg mijn best ga doen. Ik heb alleen geen rechteroog meer als voorbeeld. Help!

  11 comments

 1. ioon   •  

  Hahahaha oefening baart kunst. Je was vast ook niet in één middagje fotograferen, de fotografe die je nu bent. Zo ook met make-up. 😀

  Ik wilde typen ‘gewoon af en toe tijd voor maken’ maar je bent altijd giga druk dus ik betwijfel of je dat zou doen. xD

 2. Danique   •  

  Haha, ik zou ook echt niet weten wat ik ermee aan zou moeten. Gewoon hard blijven oefenen, misschien dat het dan lukt ;).

 3. Danielle   •  

  Haha succes!
  Ik ben meestal ook van alleen mascara, al dat gedoe gun ik mezelf geen tijd voor.

 4. zuster_klivia   •  

  Blijven proberen! Je kunt het! Echt… geen kunst aan. En je schoonzus heeft gelijk: opgemaakte ogen zijn echt mooier (aldus Klivia)

 5. Maaike   •  

  Grappig, ik heb er ook nooit zo om gegeven. Had wel andere dingen om mijn tijd aan te besteden. Maar nu ik ouders word (ahum) ga ik het steeds belangrijker vinden. Tip; duurdere make-up werkt makkelijker en blijft beter zitten!

 6. Laura   •     Author

  @ maaike: denk ook niet dat ik anders mag van mijn schoonzusje 😉

 7. Ger   •  

  Meid ik ga al 50 jaar geheel naturel door het leven.
  Je wil niet weten hoe populair ik ben.
  The natural look zullen we maar zeggen.
  Schoonheid zit van binnen toch?

 8. Irene   •  

  ‘t Gekke is, vroeger maakte ik me veel meer op dan tegenwoordig. En ik heb er wel vrede mee. 😉

 9. Anita   •  

  YouTube kan ook nog de helpende hand bieden zoals http://www.youtube.com/watch?v=TJyit2vdZCs (heb alleen de eerste 20 seconden gekeken, maar vandaar vind je vast wel iets dat bij je past).
  Succes! Groetjes van iemand die wel oogschaduw gebuikt, maar weer geen mascara 🙂

 10. Marieke   •  

  Haha, herkenbaar… van dat weinig make-up gebruiken. Al doe ik het in het weekend meestal wel, als ik de tijd heb vind ik het leuk om dingen uit te proberen. Gewoon oefenen! 🙂

 11. Willemvk   •  

  Op sommige momenten ben ik blij dat ik een man ben. Dit is één zo’n moment. Hmmmm, die eerste zin klopt niet. Ik ben altijd blij dat ik een man ben 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *